15 φορτηγά Volvo FH στην εταιρεία Cargo Med Sa

Ψήφο εμπιστοσύνης στον τράκτορα Volvo FH έδωσε η εταιρεία Cargo Med Sa μέλος του Ομίλου MED FRIGO, μία  από τις μεγαλύτερες εταιρίες διεθνών μεταφορών σε ψυχόμενα και ευπαθή προϊόντα, καθώς επέλεξε 15 υπερσύγχρονους ελκυστήρες μάρκας VOLVO, τύπου FH προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ανανέωσης του στόλου της.

Οι κ.κ. Σωτήρης Μπρακατσέλος, Πρόεδρος και Μιχάλης Παρασκευόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, αμέσως μετά την παραλαβή των πρώτων 6 φορτηγών δήλωσαν: «Η εταιρεία μας προχώρησε στην ανανέωση του στόλου των φορτηγών της με την προμήθεια 15 νέων φορτηγών Volvo FH, καθώς πιστεύει ότι με αυτή της την κίνηση θα συμβάλει τόσο στην αποτελεσματικότητα των μεταφορών ευπαθών προϊόντων, καθώς επίσης και στην μείωση του λειτουργικού κόστους του στόλου της, γεγονός που θα βοηθήσει στην κερδοφορία της εταιρείας μας».

Από την πλευρά της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Volvo Trucks στην Ελλάδα από το 1950 ο Διευθυντής Πωλήσεων Βασίλης Δαμιανός επεσήμανε: «Η επιλογή των Volvo FH, από την εταιρεία Cargo Med Sa αποτελεί τη σωστή επιλογή για τις μεταφορικές εταιρείες και τους οδηγούς φορτηγών που ζητούν παραγωγικότητα και μία οδηγική εμπειρία πέρα από τα συνηθισμένα. Με το νέο FH η Volvo σηματοδοτεί μία αλλαγή των αντιλήψεων γύρω από το χώρο του φορτηγού  δίνοντας έμφαση στην οικονομία καυσίμου, την αξιοπιστία, το κορυφαίο κράτημα, την ενεργητική και παθητική ασφάλεια και τη μέγιστη αξιοποίηση του χρόνου λειτουργίας του. Η Volvo Trucks προσφέρει λύσεις στους τρεις πιο βασικούς τομείς, οι οποίοι επηρεάζουν περισσότερο της κερδοφορία των μεταφορικών εταιρειών: την αποδοτικότητα του καυσίμου, το χρόνο λειτουργίας και τη μέση ταχύτητα».

Το νέο Volvo FH αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των φορτηγών και εκτοξεύει στα ύψη την κερδοφορία των μεταφορικών εταιρειών. Με τη νέα σειρά Volvo FH, η Volvo Trucks διευρύνει τις ικανότητες ενός premium φορτηγού. Οικονομία καυσίμου, αξιοπιστία, εργονομία, κορυφαίο κράτημα, ενεργητική και παθητική ασφάλεια, και μέγιστη αξιοποίηση χρόνου. Στη σχεδίαση του νέου Volvo FH, η Volvo έλαβε σοβαρά υπόψη της τόσο τις ανάγκες των οδηγών όσο και τη βελτίωση της κερδοφορίας των μεταφορικών εταιρειών.

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου Volvo FH είναι:

1.Το I-See μειώνει την κατανάλωση καυσίμου σε ορεινούς δρόμους

Το I-See είναι ένα πακέτο λογισμικού για το κιβώτιο ταχυτήτων I-Shift. Αποθηκεύει πληροφορίες σχετικές με τη μορφολογία του εδάφους της διαδρομής, όταν το φορτηγό διέρχεται από αυτή. Την επόμενη φορά που το φορτηγό θα περάσει από την ίδια διαδρομή, το I-See επενεργεί στο γκάζι, τις ταχύτητες και τα φρένα προκειμένου να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν οικονομικότερη κίνηση του οχήματος. Χάρη στο I-See, η μεταφορική εταιρεία μπορεί να έχει μείωση στην κατανάλωση καυσίμου μέχρι 5 τοις εκατό ανά όχημα.

  1. Αποδοτικό νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης με το νέο Euro 6

Με το νέο σύστημα μετάδοσης της κίνησης I-Torque Euro 6 της Volvo η οικονομία είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το Volvo I-Torque ελαττώνει την κατανάλωση καυσίμου μέχρι 4 τοις εκατό. Μαζί με το I-See και άλλες μικρές βελτιώσεις, το αποτέλεσμα είναι η ελάττωση της κατανάλωσης καυσίμου μέχρι 10 τοις εκατό.

  1. Η ασύρματη σύνδεση μεγιστοποιεί το χρόνο διαθεσιμότητας

Ένα φορτηγό είναι επικερδές μόνο όταν βρίσκεται σε λειτουργία. Η Volvo τώρα προσφέρει το μέγιστο χρόνο διαθεσιμότητας. Αυτή η υπόσχεση βασίζεται στη νέα τεχνολογία της Volvo Trucks για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση της φθοράς των εξαρτημάτων και της γενικής κατάστασης του οχήματος.

  1. Κορυφαία οδική συμπεριφορά στον χώρο των φορτηγών

Το νέο Volvo FH προσφέρει εξαιρετικό κράτημα – σε μεγάλο βαθμό παραπλήσιο με αυτό ενός επιβατικού αυτοκινήτου. Αυτό είναι εφικτό με τη χρήση ανεξάρτητης ανάρτησης στους εμπρός τροχούς. Αυτή η παγκόσμια πρωτιά φέρνει το επίπεδο οδηγικής άνεσης σε πρωτόγνωρα επίπεδα στον κόσμο των φορτηγών.

  1. Εργονομικά σχεδιασμένο και απλό στη χρήση

Από τη βελτιωμένη θέση οδήγησης, ο οδηγός έχει καλύτερη ορατότητα του δρόμου, και αυτό όχι μόνο λόγω της βελτίωσης της ορατότητας χάρη στη νέα σχεδίαση των παραθύρων αλλά και χάρη στην πρωτοποριακή σχεδίαση των καθρεπτών. Οι διακόπτες και τα χειριστήρια είναι εργονομικά τοποθετημένα έτσι ώστε οι σημαντικότεροι να βρίσκονται πλησιέστερα στον οδηγό. Στο σύνολο τους, οι αλλαγές που έχουν γίνει δίνουν στον οδηγό πολύ καλύτερη ορατότητα.

  1. Ασφάλεια κατά ποικίλους τρόπους

Η καμπίνα είναι βελτιστοποιημένη τόσο για εργασία όσο και για τον ελεύθερο χρόνο, όλα συμβάλλουν σε πιο ευχάριστη ξεκούραση και ευχάριστη διανυκτέρευση, κάτι που με τη σειρά του σημαίνει ότι οι οδηγοί είναι λιγότερο καταπονημένοι και σε περισσότερη εγρήγορση.

  1. Προσελκύει τους καλύτερους οδηγούς

Οι καλοί οδηγοί οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να εργαστούν όσο το δυνατόν αποδοτικότερα, ενισχύουν την επικερδή λειτουργία της μεταφορικής εταιρείας. Ένα φορτηγό φτιαγμένο για τον οδηγό επίσης βελτιώνει την ικανότητα της μεταφορικής εταιρείας να προσελκύει τους άριστους οδηγούς.

Λίγα λόγια για τη MED FRIGO Sa

H εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 στην Πάτρα. Σήμερα διαθέτει ολοκληρωμένα κέντρα διανομής 51.500 τ.μ. στους νομούς Αττικής, Αχαΐας και Θεσπρωτίας, ιδιόκτητο στόλο σύγχρονων φορτηγών ψυγείων και 2 εξειδικευμένα τμήματα – την Med Frigo & την Cargo Med – παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταφορών & 3rd Party Logistics προϊόντων ψύξης, καλύπτοντας τις ανάγκες του σύγχρονου επιχειρείν, η εταιρεία χρόνο με το χρόνο ενδυναμώνει την θέση της, ισχυροποιεί και αυξάνει το κύρος της, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της εποχής.

Η εταιρεία βραβεύτηκε το 2014 με το βραβείο Αρίστης επίδοσης στην κατηγορία «Ολοκληρωμένη Παροχή Υπηρεσιών Logistics & Μεταφορών». Η MED FRIGO συμμετείχε για πρώτη φορά και βραβεύθηκε με το Χάλκινο Βραβείο “Sales Excellence Awards” για το 2016 που έχει θεσμοθετήσει το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος στην Κατηγορία “Αύξηση Εξαγωγών”.