H αγορά logistics συναντιέται ξανά στο συνέδριο Logistics III Β. Ελλάδας του Supply Chain Institute στις 15/3 στην Θεσσαλονίκη

Το Supply Chain Institute, με την επιστημονική υποστήριξη της Planning, διοργανώνει το 3ο ημερήσιο Συνέδριο Logistics στην Θεσσαλονίκη. Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, στο ξενοδοχείο GRAND PALACE HOTEL,  ξαναβρισκόμαστε όλοι μαζί από κοντά!

Η αγορά χαρακτηρίζεται από διαδοχικούς disruptors. O όρος “permacrisis” (μονιμοκρίση) που περιγράφει την αίσθηση τού να ζεις σε περίοδο πολέμου, πληθωρισμού και πολιτικής αστάθειας – επιλέχθηκε ως η λέξη της χρονιάς από το Collins Dictionary. Επειδή η γλώσσα είναι ο καθρέφτης τού τι συμβαίνει στην κοινωνία και στον ευρύτερο κόσμο, καταλαβαίνουμε ότι βρισκόμαστε σε μια συνεχή κατάσταση αλλαγών και κατ’ επέκταση αβεβαιότητας,  όπου ο ένας disruptor διαδέχεται τον άλλο.

Οικονομικές-ενεργειακές κρίσεις, έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, sustainability concerns, disruptors, αποτελούν το σημερινό περιβάλλον Business As Usual!Τα logistics πρέπει να συνεχίσουν το έργο τους αναπόσπαστα και αδιάλειπτα. Στο συνέδριο θα αναλύσουμε αυτές τις προκλήσεις και όσες απορρέουν από αυτές, παρουσιάζοντας solutions και μοντέλα logistics για τη Β. Ελλάδα. Θα δοθούν αναλυτικά κόστη αποθήκευσης, μεταφοράς, διανομής και εναλλακτικών μοντέλων route-to-market.

Δύο προσυνεδριακά think tanks διοργανώθηκαν στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 40 κορυφαία στελέχη logistics και ανέδειξαν όλα τα θέματα που τους απασχολούν σήμερα και δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του έργου τους. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν η αγορά logistics της Βορείου Ελλάδος σήμερα, τα logistics σε περιβάλλον αβεβαιότητας, το route to market από την Β. Ελλάδα, οι εξαγωγές που βρίσκονται σε ανάπτυξη αλλά πολλές φορές τα logistics δεν μπορούν να ανταποκριθούν, η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, οι ελλείψεις πρώτων υλών , τα lead times, οι αδειοδοτημένοι χώροι, οι μεταφορές, τα κόστη, οι τιμές κ.α.

Στην διάρκεια του συνεδρίου θα διεξαχθεί live έρευνα με televoting, τα αποτελέσματα της οποίας θα σχολιαστούν από panel κορυφαίων ομιλητών. Διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν εξαιρετικά case studies, μεταφέροντας τεχνογνωσία και solutions στο ακροατήριο.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα.

Το συνέδριο στηρίζουν οι χρυσοί χορηγοί: JUNGHEINRICH, ΕΚΕΤΑ/IMET, TRUCK & CARGO INSURANCE και οι χορηγοί: ERGANET, VIANOX

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των: EEL.BE, ΣΒΕ, SEVE, ΠΕΕΔ, ΟΦΑΕ, ILME, EBEΘ, ΣΥΝΔΔΕ&L

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας είναι το περιοδικό SUPPLY CHAIN & LOGISTICS magazine και η ιστοσελίδα www.supply-chain.gr.

Μέγας χορηγός του συνεδρίου: LOGISTIC-i