Χρυσό Βραβείο για το αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit από τον Euro NCAP

Η ολοκληρωμένη σειρά συστημάτων υποστήριξης οδηγού  του Ford E-Transit εξασφάλισε στο επαγγελματικό όχημα ένα Χρυσό Βραβείο από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης ασφάλειας οχημάτων Euro NCAP.

Το βραβείο προέκυψε μετά από ανάλυση τεχνολογιών, όπως το αυτόνομο φρενάρισμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή σύγκρουσης με άλλα οχήματα, δικυκλιστές και πεζούς, καθώς και συστήματα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώρισης οδικών σημάτων και παρακολούθησης επιβατών.

Με το Χρυσό Βραβείο του E-Transit, η Ford προσφέρει τα μοναδικά δύο οχήματα στην κατηγορία 2 τόνων που έχουν κατακτήσει ένα Gold Award από τον οργανισμό Euro NCAP στον τομέα των συστημάτων υποστήριξης, καθώς τα diesel αδελφάκια του E-Transit διακρίθηκαν πρώτα τον Δεκέμβριο του 2020.

«Το Euro NCAP είναι συνώνυμο της ασφάλειας των οχημάτων, και το γεγονός ότι ο οργανισμός απονέμει τώρα το Χρυσό Βραβείο στο E-Transit αποδεικνύει τη δέσμευση της Ford στην ασφάλεια των πελατών σε όλη την γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων της. Τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού του E-Transit φροντίζουν για την ασφάλεια των οδηγών και άλλων χρηστών των δρόμων και υποστηρίζουν διαχειριστές που επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τον παραγωγικό χρόνο των οχημάτων, περιορίζοντας την ίδια στιγμή το κόστος ασφάλισης και επισκευών από ατύχημα» δήλωσε ο Stuart Southgate, Director, Safety Engineering, Ford Ευρώπης.

Το E-Transit προσφέρει τεχνολογίες υποστήριξης όπως Pre Collision Assist με Pedestrian Detection, Intelligent Adaptive Cruise Control με Traffic Sign Recognition, Blind Spot Information System με Lane Change Warning & Aid, Junction Assist, κάμερα 360 μοιρών και  Reverse Brake Assist.

Στις προσομοιώσεις του Euro NCAP δοκιμάστηκαν οι ενέργειες της τεχνολογίας προειδοποίησης οδηγού και ενεργητικής ασφάλειας όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει σταθμευμένα αυτοκίνητα ή οχήματα που κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, καθώς και περιπτώσεις στις οποίες ένα προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα. Η δοκιμή περιελάμβανε, επίσης, την απόκριση των συστημάτων όταν ένα παιδί εισέρχεται τρέχοντας στον δρόμο, αλλά και καταστάσεις στις οποίες δικυκλιστές και πεζοί περπατούν ή διασχίζουν τον δρόμο, εν δυνάμει σενάρια σε αστικά περιβάλλοντα όπου η Ford εκτιμά ότι θα λειτουργεί η πλειοψηφία των E-Transit.

Το Χρυσό Βραβείο του E-Transit επεκτείνει την ηγετική θέση της Ford στις τεχνολογίες ασφάλειας των van οχημάτων. Το Transit Custom είναι, επίσης, κάτοχος Χρυσού Βραβείου, καθιστώντας την Ford τον μοναδικό κατασκευαστή με «Χρυσούς» νικητές van οχημάτων στις κατηγορίες 1 τόνου, 2 τόνων και EV.

Η εταιρεία, ήδη, δοκιμάζει πιλοτικά οχήματα E-Transit σε τυπικές καθημερινές συνθήκες λειτουργίας με επιλεγμένους πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Οι παραδόσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2022.