Υφυπουργός Εσωτερικών Στ. Κωνσταντινίδης: “Είμαι σίγουρος ότι η έκθεση “Logistics & Transports Thessaloniki Expo” θα γίνει θεσμός

Την βεβαιότητά του ότι η επιτυχία της 1ης Έκθεσης “Logistics & Transports Thessaloniki Expo” θα εδραιωθεί και θα γίνει θεσμός για την πόλη και τα Βαλκάνια, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, που επισκέφθηκε την έκθεση, την εγκαινίασε και συνομίλησε σχεδόν με το σύνολο των εταιρειών – εκθετών. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του είχαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε τις απόψεις του για το εκθεσιακό event στην Β. Ελλάδα

SC&L_ Θα ήθελα να μας δώσετε δύο μηνύματα. Το πρώτο, για τον ρόλο της ύπαρξης της έκθεσης στην Β. Ελλάδα και το δεύτερο για τις προτεραιότητες που μπορεί να έχει ευρύτατα η Πολιτεία για την ανάπτυξη των Logistics στην Β. Ελλάδα.

Στάθης Κωνσταντινίδης, Υφυπουργός Εσωτερικών, Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης: Η Θεσσαλονίκη -και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα- θα «αγκαλιάζει» κάθε θετική πρωτοβουλία, κυρίως αυτές που έχουν αναπτυξιακό πρόσημο, όπως ακριβώς είναι η διοργάνωση της έκθεσης “Logistics & Transports Thessaloniki Expo”. Μια έκθεση που κουβαλά μαζί της τις εμπειρίες από προηγούμενες διοργανώσεις στην Αθήνα, αλλά που έλειπε από την εκθεσιακή ατζέντα της ΔΕΘ-HELEXPO. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τη φιλοξενούμε στην πόλη μας. Και το πολύ σημαντικό είναι ότι αυτή η έκθεση έρχεται ως απάντηση στο αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Βόρεια Ελλάδα δεν έχει ασφαλώς τίποτα να ζηλέψει. Κάθε άλλο, διαδραματίζει έναν πολύ κομβικό ρόλο στα επιχειρηματικά και τα μεταφορικά ζητήματα της ευρύτερης βαλκανικής.

Η Βόρεια Ελλάδα αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς. Έχει το ανθρώπινο δυναμικό, τους επιχειρηματίες και το υπαρκτό ενδιαφέρον της Πολιτείας για την ενίσχυση των υποδομών, πράγμα που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σύγχρονες υποδομές κατασκευάζονται, οδικές και άλλες, στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την Μακεδονία και Θράκη. Η Θεσσαλονίκη διαθέτει πια ένα πολύ σύγχρονο αεροδρόμιο και ένα λιμάνι που εκσυγχρονίζεται, μεγαλώνει και διευρύνει τη δραστηριότητά του. Φυσικά, πρέπει να αναπτύξει και τους άλλους οδικούς άξονες, προκειμένου να κάνει τη μεταφορική δραστηριότητα καλύτερη και ασφαλέστερη. Υπάρχει πραγματικά μια ζύμωση και δυναμική. Ασφαλώς, πρέπει να δημιουργηθούν και άλλα Logistics Centers, καθώς η ανάπτυξη το ζητάει και νομίζω ότι υπάρχουν σχέδια που βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι συμμετείχαν στην 1η έκθεση “Logistics & Transports Thessaloniki Expo” και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει θεσμός, ακριβώς διότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις που έχω αναφέρει. Αν και θεματική,  αυτή η έκθεση αφορά πάρα πολλούς κλάδους της οικονομίας και αυτό αποδεικνύεται από την ποικιλία των επιχειρήσεων των εκθετών που συμμετείχαν. Αυτή η δυναμική καλεί και σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και ανταπόκριση.

 

Δείτε το βίντεο των δηλώσεων εδώ