Υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος τα LOGI.C 2022 στη Θεσσαλονίκη

Υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Απριλίου το συνέδριο LOGI.C  2022, που για πρώτη φορά θα αφορά σε ένα συνδυαστικό εκθεσιακό και συνεδριακό event με τη συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας και των γειτονικών βαλκανικών χωρών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συγκεντρώσει περισσότερους από 1.500 προσκεκλημένους και 50 εκθέτες, με κεντρική θεματική τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα στα επόμενα χρόνια, ως πρωταγωνιστής της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics σε διεθνές επίπεδο. Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα τεθούν οι «Διασυνδεδεμένες Εφοδιαστικές Αλυσίδες», ενώ ιδιαίτερη μνεία θα γίνει σε θέματα υποδομών, διασυνδεδεμένου λιμενικού δικτύου, εξαγωγικών επιχειρήσεων και πώς λειτουργεί η εφοδιαστική τους αλυσίδα κ.λπ.

Θεματικές ενδιαφέροντος

Η Θεσσαλονίκη, λόγω της γεωγραφικής της θέσης κυρίως, αλλά και με αφορμή τις πολλαπλές βελτιωτικές κινήσεις σε επίπεδο υποδομών τα τελευταία χρόνια, αρχίζει και γίνεται όλο και περισσότερο «ορατή» σε επίπεδο διασύνδεσης διεθνών εμπορευματικών ροών.

Παράλληλα, τον τελευταίο χρόνο και παρά τις δυσχέρειες που προέκυψαν λόγω πανδημίας, η πόλη και η ευρύτερη περιοχή φιλοδοξούν να μετατραπούν σε innovation hub, είτε για start ups, είτε για μεγάλες επιχειρήσεις διεθνών συμφερόντων, που επιλέγουν την περιοχή για τις επενδύσεις τους. Οι κινήσεις αυτές ανοίγουν νέους ορίζοντες για την περιοχή της Β. Ελλάδας, και με δεδομένη την αναπτυξιακή ώθηση τόσο στον ΟΛΘ, όσο και στα «αδελφά» περιφερειακά λιμάνια, το μέλλον διαγράφεται τουλάχιστον ενδιαφέρον.

Στις συνεδρίες των LOGI.C 2022, με προσκεκλημένους και ενεργά συμμέτοχους αρκετούς εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, ακαδημαϊκών, ερευνητών αλλά και εκπροσώπων της βιομηχανίας και του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών, θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε τους τρόπους με τους οποίους όλες αυτές οι επενδυτικές κινήσεις, μπορούν να βρουν κοινή συνισταμένη μέσα από τις Διεθνώς Διασυνδεδεμένες Εφοδιαστικές Αλυσίδες.

Παράλληλα, θα προσκληθούν εκπρόσωποι από συλλογικούς φορείς εμπορευματικών μεταφορών ή/και logistics των όμορων βαλκανικών χωρών, ώστε να υπάρξει μια διευρυμένη συζήτηση για τις δυνατότητες ανάπτυξης συνολικά της περιοχής σε επίπεδο διακίνησης εμπορευμάτων.

Μια ακόμη θεματική δεν θα μπορούσε παρά να συνδυαστεί και με την τεχνογνωσία που έχει ήδη η πόλη ως smart city, συνδυάζοντας cases και αναλύσεις αναφορικά με την είσοδο νέων τεχνολογιών στη λειτουργία της, τη διασύνδεση συστημάτων μεταξύ μεταφορικών δικτύων, την εξέλιξη των προγραμμάτων και την συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά πιλοτικά προγράμματα.

Τα LOGI.C events 2022 στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσουν παράλληλα και ένα επιχειρηματικό gala έναρξης, ευκαιρία για εταιρικό networking και επιχειρηματικές παρουσιάσεις.

Τα LOGI.C ως θεσμός

Τα πολυσυνέδρια LOGI.C για το 2022 αποτελούν την 13η κατά σειρά ετήσια διοργάνωση, όντας ένα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά event στη χώρα για τον τομέα των Logistics και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, με σταθερή παρουσία κάθε χρόνο, προσελκύοντας χιλιάδες σύνεδρους, επιχειρηματίες, στελέχη, ακαδημαϊκούς και πολιτειακούς φορείς. Όλα αυτά τα χρόνια, στα συνέδρια LOGI.C έχουν παρουσιαστεί εκατοντάδες case studies, πλήθος μελετών και ερευνών, ενώ με τη συμβολή και συνδιοργάνωση καταξιωμένων επιχειρήσεων και επαγγελματικών φορέων η έννοια της «συνέργιας» στη διοργάνωση των θεματικών του συνεδρίου γίνεται πράξη.

Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου γίνεται με το αντίστοιχο κόστος της εγγραφής ή με προσωπική πρόσκληση που διατίθεται από τον διοργανωτή και τους χορηγούς.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.logisticsconferences.gr