Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη»

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με τίτλο «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μετά το πέρας της συζήτησης, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων τόνισε  ότι ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος του κράτους  θα αποτελέσει τη βάση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας, για πολλά χρόνια.

Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι αν στην πορεία της εφαρμογής του νόμου διαπιστωθούν ότι κάποιες διατάξεις του φέρνουν πράγματι εμπόδια, θα τις διορθώσουν, λαμβάνοντας υπόψη κάποιες καλόπιστες, όπως είπε,  παρατηρήσεις που έγιναν.

Ο αναπληρωτής υπουργός και αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις, κ. Νίκος Παπαθανάσης, κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, χαρακτήρισε εμβληματικό τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, καθώς παρέχει τις καλές και ικανές συνθήκες, αλλά και όλα τα «εργαλεία» στην επιχειρηματική κοινότητα, προκειμένου να μπορεί γρήγορα να ξεκινήσει μια επενδυτική δραστηριότητα.

Τόσο ο κ. Γεωργιάδης, όσο και ο κ. Νίκος Παπαθανάσης έδωσαν έμφαση στον μεγάλο αριθμό των βουλευτών που ζήτησαν και πήραν τον λόγο, μια πρωτοφανή συμμετοχή που αντιστοιχεί με τις συζητήσεις του προϋπολογισμού και της πρότασης δυσπιστίας.