Τριπλή πιστοποίηση για τον ΟΛΠ από την LRQA θέτοντας υψηλά πρότυπα βιωσιμότητας

Στη τελετή που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια, ο Capt. Weng Lin, Deputy CEO του ΟΛΠ, παρέλαβε τις πιστοποιήσεις για τη Διαχείριση της Ποιότητας ISO 9001:2015, την Περιβαλλοντική Διαχείριση ISO 14001:2015 και τη Διαχείριση της Ενέργειας ISO 50001:2018 από τον κ. Stuart Kelly, Global Sales Director, Business Assurance της LRQA. Η τριπλή πιστοποίηση καταδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για την τήρηση βέλτιστων πρακτικών για την ποιότητα, την περιβαλλοντική διαχείριση και τη διαχείριση ενέργειας.

Η πιστοποίηση του ΟΛΠ κατά τα ISO9001 και ISO14001 με την LRQA ξεκίνησε το 2013. Το πλήρες φάσμα πιστοποιήσεων καλύπτει την παροχή υπηρεσιών Κρουαζιέρας, Ferry, RoRo & Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και τη διαχείριση του κέντρου Logistics και των έργων Κατασκευής & Συντήρησης Λιμένων, παροχής υπηρεσιών δεξαμενισμού, εκχωρήσεων θέσεων ελλιμενισμού και χώρων για την επισκευή πλοίων,  αποδεικνύοντας έτσι τη δέσμευση του ΟΛΠ για τη  συνεχή βελτίωση και την επιχειρησιακή αριστεία ενός διευρυμένου πεδίου δραστηριοτήτων.

O Deputy CEO του ΟΛΠ Capt. Weng Lin, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την απονομή των πιστοποιητικών ISO από την LRQA, τα οποία βεβαιώνουν την αριστεία των δράσεών μας για τη συνεχή βελτίωση των λιμενικών υπηρεσιών και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας της Ε.Ε. και το πακέτο Fit-for-55, έχει καταρτίσει τον οδικό του χάρτη για τη μείωση εκπομπών άνθρακα έως το 2030. Η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990 είναι ένας φιλόδοξος στόχος για την Ε.Ε. και χρειάζεται όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να τον πετύχουμε. Δεσμευόμαστε να βελτιστοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό τις δικές μας δραστηριότητες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και να αναζητούμε διαρκώς τρόπους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα που προκύπτουν από τις δικές μας δραστηριότητες, ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζουμε τα πλοία στις προσπάθειές τους για μείωση εκπομπών άνθρακα. Το να έχουμε συνεργάτες, όπως η LRQA, στο πλευρό μας, μας δίνει δύναμη να πετύχουμε και τους πιο φιλόδοξους στόχους μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Stuart Kelly, Διευθυντής Πωλήσεων της LRQA, Business Assurance, επεσήμανε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να απονείμουμε στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά τα πιστοποιητικά ISO 9001, ISO 14001 και ISO 50001, τα οποία αποδεικνύουν συλλογικά τη δέσμευση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στα πρότυπα αειφορίας και την ποιότητα των υπηρεσιών. Στην LRQA, είμαστε υπερήφανοι που αναγνωρίζουμε όσους επιδεικνύουν αριστεία και αφοσίωση στην διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων, την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και σαφώς ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς είναι ένας οργανισμός που επιδεικνύει πλήρως αυτές τις δεσμεύσεις. Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά».