Τρεις Έλληνες ανάμεσα στους καλύτερους επαγγελματίες των μεταφορών στον κόσμο για το 2020

Η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών ΙRU απονέμει τιμητική διάκριση με τίτλο «IRU Award for Top Road Transport Managers», στα κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων οδικών μεταφορών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του κλάδου, μέσα από την ευρεία επαγγελματική τους εμπειρία και τα ιδιαίτερα διοικητικά τους επιτεύγματα. Αυτά τα ιδιαίτερα διοικητικά επιτεύγματα περιλαμβάνουν την εφαρμογή, εντός της εταιρείας οδικών μεταφορών, μιας δέσμης αξιών στους τομείς των ηθικών ποιοτήτων, εργασιακών προτύπων, καθώς επίσης και καινοτόμων λύσεων για τη βελτίωση της προστασίας του περιβάλλοντος, της οδικής ασφάλειας και της παραγωγικότητας.

Η ΟΦΑΕ – εκπροσωπώντας την IRU στην χώρα μας –  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έδωσε την ευκαιρία σε κορυφαία στελέχη της εγχώριας αγοράς των οδικών μεταφορών, να δηλώσουν υποψηφιότητα σε αυτόν τον διεθνή διαγωνισμό με σκοπό να επιβραβευτούν για την προσφορά τους στον κλάδο καθώς επίσης να αναδειχτεί η Ελλάδα παγκοσμίως ως μία χώρα που παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στο χώρο των οδικών μεταφορών.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η ΟΦΑΕ είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στην οποία ανταποκρίθηκαν στελέχη από 17 ελληνικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, εκ των οποίων 11 πληρούσαν τα κριτήρια του θεσμού και προωθήθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της IRU στην Γενεύη.

Οι 3  Έλληνες επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι επιλέχθηκαν ανάμεσα σε συνολικά 233 υποψηφιότητες από όλον τον κόσμο, για να τους απονεμηθεί το βραβείο του “IRU Top Road Transport Manager”, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, είναι οι εξής:

  • Ηλιάδης Χριστόδουλος – Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ILIADIS CARGO SA,
  • Παπαγεωργίου Kωνσταντίνος Co-Owner & Managing Director της PTL Ltd.,
  • Τζούδα Χριστιάνα – Γενική Διευθύντρια της εταιρείας Tzoudas Transport SA

Σημειώνεται, πως η τελική παγκόσμια κατάταξη ανέδειξε 59 βραβευθέντες από 10 συνολικά χώρες παγκοσμίως.

Το 2020 υπήρξε μια ιδιαίτερη χρονιά, η οποία ανέδειξε τον ρόλο των οδικών μεταφορών τόσο για την οικονομία όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας, η απονομή του βραβείου είχε ιδιαίτερη αξία, παρόλο που δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια μια κοινωνικής εκδήλωσης, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τα βραβεία παραδόθηκαν ξεχωριστά στον κάθε βραβευθέντα μέσω εκπροσώπων της ΟΦΑΕ.

 

Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης, παραδίδει το βραβείο στον Χριστόδουλο Ηλιάδη στα γραφεία της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη

 

Ο Χριστόδουλος Ηλιάδης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ILIADIS CARGO SA, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των οδικών μεταφορών από το 1953. Γεννήθηκε το 1985 στην Θεσσαλονίκη που αποτελεί και έδρα της οικογενειακής επιχείρησης.  Εισήχθη πρώτος στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, επέλεξε όμως για τις σπουδές του το αντίστοιχο τμήμα του IMPERIAL COLLEGE of London. Η Αμερική αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό στην σταδιοδρομία του, όπου ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές του σπουδές με εξειδίκευση στις μεταφορές  στην σχολή των Πολιτικών Μηχανικών του MIT της Βοστώνης.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2008 για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις  και στη συνέχεια να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση ακολουθώντας την παράδοση της οικογένειας του. Η εταιρία έχει κατορθώσει την τελευταία πενταετία να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της ακολουθώντας ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα. Φέτος εγκαινίασε τους νέους  της αποθηκευτικούς χώρους στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα διατηρεί υποκατάστημα στην Μαγούλα Αττικής. Πέραν των προσωπικών του φιλοδοξιών, παραμένει ενεργός στα τεκταινόμενα του κλάδου σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του στη χώρα μας. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

 

Ο Φίλιππος και ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου παραλαμβάνουν το βραβείο από την Γεν. Δ/ντρια της ΟΦΑΕ στα γραφεία της Ομοσπονδίας

 

O Κωνταντίνος Παπαγεωργίου είναι συνιδιοκτήτης και Managing Director της εταιρείας Papageorgiou Transport & Logistic (PTL) Ltd, η οποία ιδρύθηκε το 1954 και έχει έδρα την Άρτα Ηπείρου. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο των εθνικών μεταφορών και των Logistics διαθέτοντας 25 ιδιόκτητα φορτηγά οχήματα και χώρους αποθήκευσης εμπορευμάτων για την εξυπηρέτηση του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Το 2020, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν στην αγορά, η PTL συνέχισε να επενδύει σε τομείς που αποτελούν βασικούς άξονες προτεραιοτήτων για το επιχειρησιακό της πλάνο, όπως είναι το περιβάλλον, η καινοτομία, η οδική ασφάλεια, και το ανθρώπινο δυναμικό της.

Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου MSc Finance and Management από το Birmingham City University της Αγγλίας, ενώ εντός του 2020 απέκτησε εξειδίκευση στην Βιώσιμη Ανάπτυξη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με την απόκτηση του πιστοποιητικού Sustainable Supply Chain Management από το διεθνούς κύρους Πανεπιστημίου του Cambridge της Μεγάλης Βρετανίας. Ο ίδιος δηλώνει πως πέρα από την ανάπτυξη της PTL, επιθυμεί να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Logistics στην Ελλάδα μέσα από την ενίσχυση της συνεργατικότητας μεταξύ των φορέων του κλάδου, ενώ από τον Μάρτιο του 2020 συμμετέχει ο ενεργό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

 

Ο Αθανάσιος και η Χριστιάνα Τζούδα,παραλαμβάνουν το βραβείο στα γραφεία της εταιρείας στον Ασπρόπυργο

 

Η Χριστιάνα Τζούδα είναι συνιδιοκτήτρια και Γενική Διευθύντρια στην εταιρεία Tzoudas Transport S.A., η οποία ιδρύθηκε το 1968 και έχει έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής. Η εταιρεία αποτελεί μια από τις πρωτοπόρες και μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες μεταφοράς containers, η οποία ακολουθώντας τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε περισσότερους από έναν τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας. Διαθέτει έναν σύγχρονο στόλο από 20 ιδιόκτητα φορτηγά δημόσιας χρήσης και 60 ρυμουλκούμενα. Η εταιρεία τα τελευταία έτη επενδύει σε οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με σκοπό την μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού MSc στα Ναυτιλιακά από το World Maritime University της Σουηδίας, όπου και έζησε για αρκετά χρόνια μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της. Η ίδια εκτός από δραστήρια επιχειρηματίας είναι επίσης υποστηρικτής της συλλογικότητας και της ομαδικής προσπάθειας και προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να συμβάλλει με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του κλάδου.