Το Oracle Cloud Infrastructure παρέχει μια νέα υπηρεσία low code για απλοποίηση της ανάπτυξης εφαρμογών

Η Oracle άρχισε να διαθέτει τη δημοφιλή πλατφόρμα ανάπτυξης APEX με περιορισμένες απαιτήσεις σύνταξης κώδικα ως διαχειριζόμενη υπηρεσία cloud την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές για να δημιουργούν γρήγορα και εύκολα εφαρμογές επιπέδου enterprise που βασίζονται στα δεδομένα.

Η πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών Oracle APEX βασίζεται στην εμπειρία δύο δεκαετιών με τη λειτουργικότητα APEX που ήδη χρησιμοποιείται από 500.000 προγραμματιστές ως μια εύχρηστη υπηρεσία, που λειτουργεί μέσα από πρόγραμμα περιήγησης, για τη δημιουργία σύγχρονων εφαρμογών για το Web και για φορητές συσκευές. Η αρχική πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών APEX ήταν διαθέσιμη μόνο ως τμήμα της Oracle Database, ενώ η νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη ως αυτόνομη υπηρεσία και λειτουργεί με μια ποικιλία εφαρμογών. Η υπηρεσία βασίζεται στο Oracle Cloud Infrastructure (OCI) και αρχίζει από τα $360 ανά μήνα, παρέχοντας υποστήριξη για πάνω από 500 χρήστες και απεριόριστες εφαρμογές, ενώ επεκτείνεται με ελαστικό τρόπο καθώς αυξάνεται η απαιτούμενη δυναμικότητα. Μια πρόσφατη μελέτη από την Pique Solutions έδειξε ότι οι προγραμματιστές μπορούσαν να δημιουργήσουν εφαρμογές επιπέδου enterprise 38 φορές ταχύτερα με την υπηρεσία Oracle APEX χωρίς να πρέπει να μάθουν πολύπλοκες δομές τεχνολογίας.

Οι προγραμματιστές που ενδιαφέρονται για την ευκολία στον προγραμματισμό με επαναχρησιμοποιήσιμα (declarative) στοιχεία, αντί της παραδοσιακά πολύπλοκης σύνταξης κώδικα, μπορούν να αρχίζουν να δημιουργούν εφαρμογές με περιορισμένες απαιτήσεις σύνταξης κώδικα (low-code) δωρεάν χρησιμοποιώντας τη νέα υπηρεσία APEX Application Development, η οποία περιλαμβάνεται με τη λύση Oracle Cloud Free Tier. Οι εφαρμογές που δημιουργούνται και υλοποιούνται με χρήση της υπηρεσίας APEX Application Development επωφελούνται από την υψηλή ασφάλεια, επεκτασιμότητα, διαθεσιμότητα και απόδοση που παρέχει η Oracle Autonomous Database, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να εστιαστούν στην επίλυση επιχειρηματικών προβλημάτων και όχι στην υποκείμενη τεχνολογία.

Ο Andrew Mendelsohn, Executive Vice President, Database Server Technologies, Oracle, δήλωσε: «Η Oracle συνεχίζει να υποστηρίζει τις κοινότητες των προγραμματιστών και η νέα υπηρεσία APEX αποτελεί το πρόσφατο παράδειγμα αυτής της προσπάθειας, που επιτρέπει σε citizen developers (προγραμματιστές που δημιουργούν εφαρμογές για χρήση από άλλα τμήματα αξιοποιώντας εταιρικούς πόρους), σε αναλυτές επιχειρησιακών διαδικασιών και σε επαγγελματίες προγραμματιστές τη γρήγορη δημιουργία και υλοποίηση ελκυστικών και γρήγορων εφαρμογών που βασίζονται σε δεδομένα, με ελάχιστη προσπάθεια. Η πλατφόρμα APEX είναι αρκετά ισχυρή ώστε να είναι σε θέση να δημιουργήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματικών εφαρμογών. Η δημιουργία εφαρμογών που βασίζονται στα δεδομένα χρησιμοποιώντας παραδοσιακές διαδικασίες σύνταξης κώδικα θα πρέπει, στο εξής, να αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα».

Η υπηρεσία APEX είναι, επίσης, προδιαμορφωμένη με τα Oracle REST Data Services (ORDS) και SQL Developer Web. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιούν τη λύση ORDS για να δημιουργούν προσαρμοσμένα API REST που θα αντλούν από τα δεδομένα των εφαρμογών και το SQL Developer Web για να συνθέτουν ερωτήματα SQL και να κάνουν γραφική μοντελοποίηση δεδομένων. Αν η επιχείρηση απαιτεί παραδοσιακή σύνταξη κώδικα για άντληση δεδομένων από τη βάση δεδομένων, πέρα από όσα μπορούν να γίνουν στην πλατφόρμα APEX, τότε με ένα κλικ οι προγραμματιστές μπορούν να αναβαθμίσουν την υπηρεσία σε μια πλήρη βάση δεδομένων Oracle Autonomous Transaction Processing με την υπηρεσία Oracle APEX που υποστηρίζει την πλήρη σειρά των API client της Oracle Database, το SQL*Net και το Autonomous Data Guard.

Η αρχιτεκτονική της Oracle APEX προσφέρει εξαιρετικά στενή ενοποίηση με τη βάση δεδομένων, επιτρέποντας να μειωθεί κατά 10 φορές ο αριθμός των επαναλήψεων της διαδικασίας αποστολής ερωτημάτων και επιστροφής απαντήσεων μεταξύ εφαρμογής και βάσης δεδομένων, με αποτέλεσμα την πολύ ταχύτερη απόκριση για τους τελικούς χρήστες εφαρμογών που βασίζονται στα δεδομένα. Επιπλέον, το APEX επιτρέπει στους προγραμματιστές εφαρμογών να αξιοποιήσουν πλήρως την ισχύ και την απλότητα της SQL.

Τιμολόγηση

Η υπηρεσία APEX Application Development περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε και να εκτελέσετε εφαρμογές με περιορισμένες απαιτήσεις σύνταξης κώδικα, χωρίς επιπλέον χρεώσεις ανά χρήστη, ανά προγραμματιστή ή ανά εφαρμογή, ή για είσοδο και έξοδο δεδομένων, διευκολύνοντας έτσι τους προγραμματιστές να δημιουργούν και να υλοποιούν εφαρμογές σε κλίμακα. Η υπηρεσία APEX είναι πλήρως διαχειριζόμενη, ώστε οι πελάτες να μην χρειάζεται να διαχειρίζονται την πλατφόρμα εφαρμογών, τη βάση δεδομένων ή την υποδομή. Αρχίζοντας από $360 ανά μήνα για 1 OCPU και 1TB δεδομένων, που μπορούν να υποστηρίξουν με ευκολία περισσότερους από 500 ενεργούς χρήστες με πολλαπλές εφαρμογές, η υπηρεσία APEX έχει τη δυνατότητα ευέλικτης επέκτασης για να υποστηρίξει μεγαλύτερους φόρτους εργασίας όταν χρειάζεται.

Oracle APEX: Ικανοποιημένοι πελάτες και συνεργάτες για σχεδόν δύο δεκαετίες

Ο Mark Peters, Senior Analyst και Practice Director, Enterprise Strategy Group (ESG), δήλωσε: «Είτε το γνωρίζετε είτε όχι, το Oracle APEX υπάρχει εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες και έχει εξελιχθεί σε ένα κορυφαίο για τον κλάδο πλαίσιο ανάπτυξης εφαρμογών που βασίζονται στα δεδομένα με περιορισμένες απαιτήσεις σύνταξης κώδικα, έχοντας μια κοινότητα με περισσότερους από 500.000 προγραμματιστές. Καμία άλλη πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών δεν αξιοποιεί καλύτερα τις ξεχωριστές δυνατότητες των Oracle Autonomous Database και Oracle Exadata στο OCI. Θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε μια άλλη πλατφόρμα cloud με χαμηλές απαιτήσεις σύνταξης κώδικα που θα εξασφαλίζει ίδια επίπεδα επεκτασιμότητας, προσιτού κόστους, αποδεδειγμένης αξιοπιστίας και ευκολίας στην υλοποίηση».

Ο Giovani Cani, Vice President, IT delivery, Wilson Transportation & Leasing Group, δήλωσε: «Στα τέλη του 2019 αρχίσαμε να αξιοποιούμε την Oracle Autonomous Database με το APEX σε περιβάλλον Oracle Cloud Infrastructure για να δημιουργήσουμε μια κρίσιμης σημασίας λύση στο τμήμα Logistics της εταιρείας μας. Η πλατφόρμα APEX με χαμηλές απαιτήσεις σύνταξης κώδικα έχει επιτρέψει στην ομάδα μας να περάσει γρήγορα από τη φάση του πρωτότυπου στο τελικό προϊόν και στην τελική διάθεση μέσα σε πέντε μήνες. Το αποτέλεσμα ήταν μια ασφαλής, ελκυστική και γρήγορα αποκρίσιμη λύση βασισμένη στο web η οποία υλοποιήθηκε σε τέσσερα κέντρα διανομής και χρησιμοποιείται από περισσότερους από 250 ενεργούς χρήστες οι οποίοι διαχειρίζονται όλο το εικοσιτετράωρο έναν στόλο αποτελούμενο από 600 εταιρικούς πόρους».

Η Michelle Skamene, Vice President, Insum Solutions, δήλωσε: «Αναμφίβολα, η λύση Oracle APEX με βάση την Autonomous Database αποτελεί το απόλυτο πρότυπο για τις πλατφόρμες ανάπτυξης με περιορισμένες απαιτήσεις σύνταξης κώδικα. Για 20 σχεδόν χρόνια, έχουμε βασίσει ολόκληρη την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στο APEX. Μας έχει δώσει ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, επιτρέποντάς μας να παρέχουμε ελκυστικές, επεκτάσιμες και εμπλουτισμένες λύσεις για τους πελάτες μας σε ένα κλάσμα του χρόνου που θα απαιτούσε οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία που έχουμε δει. Βλέπουμε με μεγάλη χαρά αυτήν τη λύση από την Oracle, που παρέχει ένα απλό και πιο προσιτό σημείο εισόδου στον κόσμο του APEX με βάση την Autonomous Database και το Oracle Cloud».

Ο Dermot Murray, Vice President Ideation, Inoapps, δήλωσε: «Χρησιμοποιούμε το Oracle APEX από τα πρώτα του στάδια και σε αυτό το διάστημα έχουμε καταλήξει ότι αποτελεί την πιο ευέλικτη, ισχυρή, επεκτάσιμη και οικονομικά προσιτή λύση που έχουμε στη διάθεσή μας. Έχουμε βασίσει μια ολόκληρη στρατηγική ανάπτυξης λύσεων στην πλατφόρμα APEX, και είμαστε σε θέση να παρέχουμε λύσεις με χαμηλές απαιτήσεις σύνταξης κώδικα με υψηλότερη ποιότητα, χαμηλότερο κόστος και σε ταχύτερα χρονοδιαγράμματα σε σχέση με τα αντίστοιχα εργαλεία άλλων προμηθευτών. Η συνεχής παροχή νέων δυνατοτήτων, σε συνδυασμό με την ισχύ της υποκείμενης βάσης δεδομένων στο Oracle Cloud, μας επιτρέπει να παρέχουμε μια τεράστια σειρά περιπτώσεων εφαρμογής σε επιχειρηματικές χρήσεις, τόσο σε εσωτερικό επίπεδο, όσο και στους πελάτες μας».