Το πρώτο Phygital φαρμακείο στην Ελλάδα, με λύσεις ηλεκτρονικών ετικετών ραφιού της Mobile Technology

Η Mobile Technology ολοκλήρωσε έργο ψηφιακού μετασχηματισμού στο φυσικό φαρμακείο που πρόσφατα απέκτησε στην Κηφισιά το pharmacy295, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή των online φαρμακείων της χώρας, για 6η συνεχόμενη χρονιά. Η Mobile Technology σχεδίασε και εγκατέστησε ολοκληρωμένη λύση που επιτυγχάνει ταυτόχρονα την απλοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών, την αύξηση της παραγωγικότητας του προσωπικού, καθώς και τη δημιουργία μιας phygital εμπειρίας για τους πελάτες του καταστήματος.

Η λύση περιλαμβάνει εύχρηστη cloud πλατφόρμα διαχείρισης που ανταλλάσσει δεδομένα με το ERP της SoftOne, καθώς και προηγμένες ψηφιακές ετικέτες της SES-Imagotag, η οποία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς ηλεκτρονικών ετικετών ραφιού παγκοσμίως και εκπροσωπείται από τη Mobile Technology σε Ελλάδα και Κύπρο.

Για το έργο χρησιμοποιήθηκαν 6.350 ψηφιακές ετικέτες Vusion (1,6’’), οι οποίες τοποθετήθηκαν σε όλα τα παραφαρμακευτικά προϊόντα του καταστήματος. Η θέση κάθε ετικέτας διασφαλίστηκε με τη χρήση ειδικής αντικλεπτικής ράγας, ενώ πλέον οι αναγραφόμενες τιμές των προϊόντων ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο από τα κεντρικά της επιχείρησης, μέσω του λογισμικού της λύσης.

Οι τρίχρωμες ετικέτες που επιλέχθηκαν για τις ανάγκες του καταστήματος, μεταξύ άλλων διαθέτουν LED που αναβοσβήνει έτσι, ώστε να προωθούνται αποτελεσματικότερα οι εκάστοτε προσφορές. Επιπρόσθετα, υποστηρίζουν τεχνολογία NFC, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες του καταστήματος, πλησιάζοντας την ετικέτα του προϊόντος που τους ενδιαφέρει με το smartphone τους, να αποκτούν πρόσβαση σε αναλυτικές πληροφορίες, όπως αυτές παρουσιάζονται στο online shop του pharmacy295.

Ο κ. Ηλίας Μακρής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του pharmacy295, δήλωσε σχετικά: «Το έργο ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ωστόσο τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή και για αυτό είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόφασή μας να επενδύσουμε σε αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία. Βασικός στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ενιαία phygital εμπειρία που θα επιτρέπει στους πελάτες του καταστήματός μας στην Κηφισιά, να πραγματοποιούν ενημερωμένες αγορές, με την ίδια άνεση που τους προσφέρει το online shop μας. Εξίσου ικανοποιημένο με τις ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιού είναι και το προσωπικό μας, που τώρα μπορεί να εστιάσει σε περισσότερο παραγωγικές εργασίες, καθώς απαλλάχθηκε από την ανάγκη να ελέγχει συστηματικά τις τιμές χιλιάδων προϊόντων στα ράφια και να εκτυπώνει τις αντίστοιχες ετικέτες.»