Το λιμάνι Ηρακλείου ανάμεσα στα 4 υποδειγματικά λιμάνια που βραβεύτηκαν στα «Blue Ports and Destinations Awards»

Για την ακλόνητη αφοσίωση και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του που προωθούν βιώσιμες πρακτικές στον ναυτιλιακό τομέα βραβεύτηκε το λιμάνι του Ηρακλείου με το βραβείο «Blue Ports and Destinations», σε μια ειδική τελετή που έγινε στο πλαίσιο του 9ου “Our Ocean Conference”, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στην Αθήνα, και γιόρτασε μέσω των βραβείων την αριστεία στην θαλάσσια βιωσιμότητα.

Τα βραβεία «Blue Ports and Destinations», που διοργανώθηκαν από την BlueMissionMed σε συνεργασία με την MedCruise και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουν ως κύριο στόχο την αναγνώριση, προώθηση και υποστήριξη των βέλτιστων πρακτικών στον κλάδο των λιμανιών και της ναυτιλίας, αναδεικνύοντας τη σημαντική συμβολή των λιμένων στην αποστολή της ΕΕ «Αποκαταστήστε τους ωκεανούς και τα ύδατά μας μέχρι το 2030».

Ειδικότερα, μεταξύ πολλών συμμετεχόντων από διαφορετικές περιοχές της Μεσογείου και Βόρειας Ευρώπης, βραβεύτηκαν στις τρεις διακριτές κατηγορίες των βραβείων «Blue Ports and Destinations» τα ακόλουθα 4 λιμάνια για τις καινοτόμες βιώσιμες λύσεις και περιβαλλοντικές προσπάθειές τους.

  • Βραβείο «Κοινωνική, Εταιρική Βιωσιμότητα, Κοινοτική & Λιμενική Συνδεσιμότητα: Λιμάνι Ραβέννας (Ιταλία): για τις οραματικές στρατηγικές του που οδηγούν την πράσινη μετάβαση της πόλης
  • Βραβείο «Επιχειρηματίας & Προσωπικότητα με Οικολογική Συνείδηση»: Λιμάνι Ηρακλείου και Λιμάνι Galataport (Κωνσταντινούπολη-Τουρκία)
  • Βραβείο «Λύσεις Κτηρίων, Σχεδιασμού, Κατασκευών ή Τεχνικών Λύσεων Αειφορίας»: Λιμάνι Αμβέρσας-Μπριζ (Βέλγιο): αναγνωρίστηκε για τη συνεχή δέσμευσή του στην βιωσιμότητα σε όλα τα επιχειρησιακά στοιχεία.

Ο Figen Ayan, πρόεδρος της MedCruise, ανέφερε ότι τα βραβεία «Blue Ports and Destinations» ανέδειξαν τις μεγάλες βιώσιμες και περιβαλλοντικές προσπάθειες των λιμανιών αλλά και της βιομηχανίας για την επίτευξη των στόχων του 2030 της ΕΕ. Πρέπει, όπως είπε, να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία με δράσεις και ισχυρό αίσθημα συνεργασίας.