Το ενδιαφέρον του κοινού συγκέντρωσε το συνέδριο του Supply Chain Institute & της PLANNING στην Θεσσαλονίκη με θέμα «Logistics III Β. Ελλάδος»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου 2023 το ημερήσιο συνέδριο Logistics III Β. Ελλάδος  από το Supply Chain Institute και με την επιστημονική υποστήριξη της Planning, στο Grand Palace Ηotel. Με έντονη διάθεση για networking, συναντήθηκε ξανά η αγορά Logistics Β. Ελλάδος, μετά από 3 χρόνια λόγω πανδημίας.  To event διακρίθηκε για την άρτια διοργάνωση, τη μεγάλη συμμετοχή περισσοτέρων από 170 διευθυντικών στελεχών από 80 επιχειρήσεις Β. Ελλάδας.

Χωρισμένη σε 4 ενότητες, η ημερίδα κάλυψε όλο το φάσμα των θεμάτων που απασχολεί σήμερα τους logisticians, σφυγμομετρώντας τον παλμό ζωντανά την ώρα του συνεδρίου, με televoting στο οποίο απαντούσαν οι σύνεδροι εφ΄ όλης της ύλης. Συνολικά, 15 ομιλητές και πανελίστες έδωσαν λύσεις και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

Το συνέδριο ξεκίνησε στην πρώτη ενότητα με ένα στρατηγικό στρογγυλό τραπέζι, που εξέτασε τη σημερινή διάσταση των  εμποδίων (disruptors) που δυσκολεύουν το έργο logistics. Οι εξέχοντες πανελίστες τοποθετήθηκαν στα σημερινά προβλήματα και πρότειναν λύσεις, ενώ σχολίασαν τα αποτελέσματα του televoting.  Η διάσταση του sustainability παρουσιάστηκε εκτενέστερα από την εταιρεία ARIVIA, εισάγοντας τους συμμετέχοντες στην έννοια, τις υποχρεώσεις και τα απαιτούμενα στο βραχυπρόθεσμο μέλλον.

Ακολούθησε η δεύτερη ενότητα, που εστίασε στο route -to -market από την Β. Ελλάδα προς την υπόλοιπη χώρα, το εξωτερικό και τη διανομή εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία και νούμερα, ενώ και εδώ οι συμμετέχοντες ψήφισαν και οι πανελίστες τοποθετήθηκαν στα κωλύματα που αντιμετωπίζει η μεταφορά σήμερα.

Στην συνέχεια, η σκυτάλη δόθηκε στις αποθηκευτικές δομές της Β. Ελλάδος. Στην ενότητα αυτήν παρουσιάστηκαν case studies,  που έδωσαν ιδέες και λύσεις αυτοματισμών και όχι μόνο για τη βελτίωση και βελτιστοποίηση των δεικτών του αποθηκευτικού κυκλώματος.

Το συνέδριο έκλεισε με την παρουσίαση έρευνας του Supply Chain Institute (Φεβ.2023) σχετικά με την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στοχευμένα σε επιχειρήσεις της Β. Ελλάδος. Μάλιστα, τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με αντίστοιχη έρευνα που είχε διεξαχθεί στην Αθήνα ένα έτος νωρίτερα (Φεβ. 2022). Ακολούθησε συζήτηση σε discussion panel κορυφαίων στελεχών, όπου παρουσίασαν την αντιμετώπιση του προβλήματος από την εταιρεία τους και πρότειναν σαφείς λύσεις άμεσα εφαρμόσιμες. Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, που παρέμεινε αμείωτη μέχρι το τέλος με το ενδιαφέρον να κυριαρχεί σε όλες τις ενότητες.

Το συνέδριο στήριξαν ο Μέγας χορηγός: LOGISTIC-i, οι Xρυσοί χορηγοί: JUNGHEINRICH, ΕΚΕΤΑ/IMET, TRUCK & CARGO INSURANCE, STAMH, VOYATZOGLOU, M&L CLUSTER και οι Xορηγοί: ERGANET, VIANOX, ICS, IBLS.

Το συνέδριο διετέλεσε υπό την αιγίδα των: EEL.BE, ΣΒΕ, SEVE, ΠΕΕΔ, ΟΦΑΕ, ILME, EBEΘ, ΣΥΝΔΔΕ&L.

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας ήταν το περιοδικό Supply Chain & Logistics και η ιστοσελίδα www.supply-chain.gr.

Μπορείτε να βρείτε τις παρουσιάσεις του συνεδρίου στο www.scisce.eu και να ενημερωθείτε για τις επόμενες δράσεις του Supply Chain institute.