Τη σημασία της χώρας ως δικτύου Logistics ανέδειξε από τον Καναδά ο Κ. Μητσοτάκης

Για τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως πύλη εισόδου ινδικών προϊόντων με προορισμό την ευρωπαϊκή αγορά, στο πλαίσιο του νέου  Οικονομικού Διαδρόμου ΙΜΕC μεταξύ Ινδίας – Μέσης Ανατολής και Ευρώπης, που αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα μιας εναλλακτικής διαδρομής στον κινέζικο οικονομικό δρόμο «Βelt and Road Initiative» (BRI), αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτησή του με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada στο Τορόντο.

Όπως επεσήμανε, αυτός ο εναλλακτικός διάδρομος, ο οποίος ουσιαστικά παρακάμπτει το Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα, έχει ως τελικό σημείο την Ελλάδα, της οποίας τα λιμάνια, τα σιδηροδρομικά δίκτυα και τα κέντρα logistics θα έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν. Αυτήν τη στιγμή, τόνισε, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στα logistics και είναι, όπως είπε, λογικό, καθώς η χώρα μας διαθέτει τις υποδομές και τα λιμάνια, ενώ παράλληλα επενδύει στον σιδηρόδρομο. «Ειδικά εάν κοιτάξετε την περιοχή γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, εξελίσσεται σε κορυφαίο κέντρο logistics παγκόσμιας κλάσης. Φυσικά, πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο. Αλλά εάν κάποιος πιστεύει στις δυνατότητες της Ινδίας, μπορεί να καταλάβει γιατί ο ρόλος της Ελλάδας σε αυτήν τη μεγάλη αναδυόμενη εμπορική εταιρική σχέση θα είναι τόσο σημαντικός» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως o νέος Οικονομικός Διάδρομος ΙΜΕC μεταξύ Ινδίας – Μέσης Ανατολής και Ευρώπης συμφωνήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά τη Σύνοδο Κορυφής G20, που είχε λάβει χώρα στο Νέο Δελχί, με συμβαλλόμενα μέρη τις Ινδία, ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και ΕΕ.