Τα Logistics στην περιφέρεια στο επίκεντρο της δεύτερης κατά σειρά εκδήλωσης της EEL στα Ιωάννινα

Το μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και τη συμμετοχή πολυάριθμων στελεχών καθώς και εκπροσώπων φορέων συγκέντρωσε η επιχειρηματική εσπερίδα με θέμα «Ιωάννινα – Τα Logistics στην περιφέρεια: Το Όραμα και η Πράξη», που διοργάνωσε στα Ιωάννινα,  την Παρασκευή 29 Μαρτίου, η Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL), στο πλαίσιο των δράσεών της στην ελληνική περιφέρεια, η οποία μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της χώρας μας ως διαμετακομιστικό κόμβο της ΝΑ Ευρώπης.

 

 

Η ΕΕL, μέσω της εκδήλωσης που διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ενημέρωσε τις επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας για καίρια ζητήματα που αφορούν τις εξελίξεις στα Logistics, τις υποδομές, τις προκλήσεις και τη σημασία της εφοδιαστικής αλυσίδας σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, όπως εμπορία, βιομηχανία και υπηρεσίες. Μέσα από τις 3 θεματικές ενότητες της εκδήλωσης, προσεγγίστηκαν τόσο το υπάρχον επιχειρηματικό περιβάλλον στην περιοχή της Δυτ. Ελλάδος, όσο και οι δυνατότητες ανάπτυξης που μπορεί να έχει η περιοχή μετά από συντονισμένες ενέργειες των πολιτειακών φορέων για τον  εκσυγχρονισμό υποστηρικτικών υποδομών.

To περιοδικό Supply Chain & Logistics, που ήταν Χορηγός Επικοινωνίας, ήταν «παρών» στην εσπερίδα και συντόνισε την 1η ενότητά του με θέμα «Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για τα Logistics της Δυτικής Ελλάδος», στην οποία μίλησαν οι κ.κ. Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, Πρόεδρος ΔΣ EEL & Επικ. Καθηγητής Παν. Αιγαίου, Αθανάσιος Πορφύρης, Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., Πάνος Λούκας, Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Βασίλης Μιτσιμάρης, Αερολιμενάρχης Ιωαννίνων και Βασίλης Βρούτσης, Senior Manager ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε.

Στην 2η ενότητα με θέμα «Logistics & Επιχειρηματικότητα στην πράξη» συμμετείχαν οι κ.κ. Παύλος Στυλιανός, Logistics Supervisor της Greenbeverages Group, Άρης Σιώπης, Προϊστάμενος Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων στην ΠΙΝΔΟΣ, Ευθύμιος Τζιούρας, Hatseries Planner της ΑVRAMAR και ο Σωτήρης Καμμένος, Διευθυντής Logistics της KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΊΑ, ενώ στην 3η ενότητα «Kαινοτομία & Αειφορία στον κλάδο των Logistics» μίλησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Αντιπρόεδρος Λειτουρνιών EEL, Γεώργιος Κωνσταντέλλος, Physical Logistics Manager της NESTLE HELLAS, Γρηγόρης Μπαλάφας, Market Operations Manager της IKEA, Πέτρος Πάνου, Επικεφαλής Δ/νσης Αεριοκίνησης & Απομακρυσμένων Πελατών CNG & LNG της ΔΕΠΑ και Δημ. Σιαπάτης, Logistic Systems Director της JUNGHEINRICH HELLAS.

Η εσπερίδα «Ιωάννινα – Τα Logistics στην περιφέρεια: Το Όραμα και η Πράξη» αποτέλεσε ένα σημαντικό γεγονός ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου και διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στην πόλη των Ιωαννίνων. Αποτελεί δε τη συνέχεια της σειράς Road Show που έχει ήδη πραγματοποιήσει η EEL στα Τρίκαλα, την Λαμία, την Πάτρα και την Καλαμάτα.

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας ήταν η εταιρεία O.MIND CREATIVES, το περιοδικό Supply Chain & Logistics και η ιστοσελίδα www.supply-chain.gr.