Τα αποτελέσματα του προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Εργαζομένων στην Ψυχρή Εφοδιαστική Αλυσίδα» παρουσίασε η ΕΕΒΨ&L

Στην ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics, που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία  του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νικόλαου Παπαθανάση, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού Προγράμματος στον χώρο των Logistics «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΨΥΧΡΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ» μέσω ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα ωφέλησε συνολικά 1.147 εργαζομένους σε 13 Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντάς τους κατάρτιση σε τέσσερα θεματικά αντικείμενα: i. Στέλεχος Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (ολοκλήρωσαν συνολικά 624 ωφελούμενοι) ii. Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης (ολοκλήρωσαν συνολικά 450 ωφελούμενοι) iii.  Στέλεχος Εταιρείας Διαμεταφορών (ολοκλήρωσαν συνολικά 70 ωφελούμενοι) iv. Χειριστής Μηχανημάτων Έργου (ολοκλήρωσαν συνολικά 25 ωφελούμενοι).

Στην εκδήλωση ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νικόλαος Παπαθανάσης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του κλάδου της εφοδιαστικής, στις ενέργειες που γίνονται από την κυβέρνηση για την ανάπτυξη του κλάδου μέσα από τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο και το ταμείο ανάκαμψης, επισημαίνοντας ότι το κράτος οφείλει να είναι δίπλα σε έναν  από τους πιο δυνατούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, μίλησαν οι κ.κ. Δρ. Παναγιώτης Γραμμέλης Διευθυντής Ερευνών ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ, Υπεύθυνος Πράξης, Γιάννης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος & Δ. Σύμβουλος της ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης Eurocert Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων A.E, Δημήτρης Αλεξίου, Creative Director A3 Resizing Ideas.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το διεθνές συνέδριο που θα διεξαχθεί 20 -22 Μαΐου 2022 Divani Apollon Palace, με τη συνδιοργάνωση Global Cold Chain Alliance (GCCA) και του αντίστοιχου ευρωπαϊκού φορέα.