Συστάσεις από ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ προς επιχειρήσεις και εργαζόμενους στην περιοχή ΒΙΠΕ Βόλου

Ανακοίνωση προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στην περιοχή ΒΙΠΕ Βόλου που έχει πληγεί από τις καταιγίδες, εξέδωσε η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο και τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας, “η κακοκαιρία που ήδη έχει προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως και σήμερα αργά το απόγευμα, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής”.

Ειδικά για την περιοχή του Βόλου, περιλαμβανομένου και του Επιχειρηματικού Πάρκου Βόλου Β (Παράρτημα), οι εργαζόμενοι και οι μετακινούμενοι σε αυτό θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας καθότι το φαινόμενο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.
Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή από όλους και καμία μετακίνηση στο Πάρκο εφόσον δεν συντρέχει έκτακτη ανάγκη. Καθώς έχει συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα νερών, τα οποία εισέρχονται από παρακείμενο χείμαρρο εκτός των ορίων του Ε.Π., λόγω έμφραξης του και ελλιπούς συντήρησης από τους αρμοδίους φορείς, προτείνεται η μείωση της κυκλοφορίας εντός του Πάρκου. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ότι θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση σήμερα αργά το απόγευμα.
Οι επιχειρήσεις εντός του Πάρκου συνίσταται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών:
– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των επιχειρήσεων δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
– Να αποφεύγουν τις εξωτερικές εργασίες σε επιχειρήσεις εντός του Πάρκου.
– Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης.
– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και συναφή υποδομές.
– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία και Ελληνική Αστυνομία.

Ήδη στο Επιχειρηματικό Πάρκο Βόλου από την έναρξη του φαινομένου στην περιοχή ενεργεί τεχνικός συνεργάτης προκειμένου να συνδράμει όπου απαιτηθεί. Για την αποτροπή ατυχημάτων τοποθετήσαμε κώνους σήμανσης σε πιθανά επικίνδυνα σημεία του οδοστρώματος και σήμερα με τις δυνατότητες που έχουμε λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ξεκίνησαν οι διαδικασίες καθαρισμού των φερτών υλικών.
Σε κάθε περίπτωση συνιστάται οι επιχειρήσεις να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που ενδέχεται να επιβαρύνει τους κοινόχρηστους χώρους εντός του Ε.Π.