Συνάντηση των κομβικών Φορέων για την ανάπτυξη των Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών – City Logistics της χώρας

Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών - City Logistics της χώρας

Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 25 Ιουνίου η πρώτη συνάντηση των κομβικών φορέων για την ανάπτυξη των Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών – City Logistics της χώρας μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από πρωτοβουλία του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.).

Oι συμμετέχοντες χαιρέτισαν την πρωτοβουλία και συμφώνησαν πως η ανάπτυξη των Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών είναι απαραίτητη, καθώς σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα ζωής στις πόλεις, αλλά και τη διαθεσιμότητα και ποιότητα των αγαθών στις αγορές τους, και  συζήτησαν γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα και προϋποθέσεις ανάπτυξής τους, μεταξύ των οποίων, η ενθάρρυνση συνεργειών, η προσφορά κινήτρων και η ανάπτυξη απαραίτητων υποδομών, η υλοποίηση των οποίων απαιτεί αξιοποίηση υφιστάμενων χρηματοδοτικών εργαλείων για προσφορά τεχνικής βοήθειας, στήριξη εφαρμογής πιλοτικών δράσεων και σχετικών υποδομών.

Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν ο καθορισμός στόχων και γενικού πλαισίου συνεργασίας των κομβικών φορέων και η δρομολόγηση των επόμενων ενεργειών, με πρώτη την διοργάνωση ενός Πανελληνίου Συνεδρίου για τις Αστικές Εμπορευματικών Μεταφορές – City Logistics και την τελετή Βράβευσης των καλύτερων εργασιών του διαγωνισμού Βραβείων Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» με θέμα “Αστικές Εμπορευματικών Μεταφορές – City Logistics”, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics- Cargo Truck & Van Expo» για ενημέρωση των ενδιαφερόμενων αρχών, φορέων και επιχειρήσεων για το θέμα, τις βέλτιστες εφαρμοζόμενες διεθνώς πρακτικές και αυτές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα.

 


Η συνάντηση έκλεισε με την επιβεβαίωση της ετοιμότητας των παρευρισκόμενων φορέων για περαιτέρω συνεργασία, δίνοντας το στίγμα για την απαρχή μιας από κοινού προσπάθειας και συνεργασίας όλων των κομβικών φορέων, αλλά και των ενδιαφερόμενων Δήμων, Επιμελητηρίων, Εμπορικών και Μεταφορικών επιχειρήσεων και φορέων τους που θα προσκληθούν στη συνέχεια, για την υλοποίηση σχετικών δράσεων ανάπτυξης των Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών – City Logistics στη χώρα μας.

Τη συνάντηση τίμησαν με τη συμμετοχή τους εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η κα Βασιλική Σιούτα, Προϊσταμένη Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας και εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννη, ο κ. Γεώργιος Γιαννιός, Σύμβουλος του Δημάρχου. Από την πλευρά των φορέων συμμετείχαν οι κ.κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης Α΄ Αντιπρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Απόστολος Κενανίδης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ), Βασίλειος Ζεϊμπέκης, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics & Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και Ηρώ Δουμάνη, Γενική Διευθύντρια της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ). Ενώ από τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ, οι κ.κ. Σεραφείμ Κάπρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικός Συνεργάτης του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.,  Δημήτριος Κατσώχης, Πολιτικός Μηχανικός Senior Manager της Planet S.A. και Ταξιάρχης Μαντζάνας, Επιχειρηματίας Μεταφορών, Μέλη του ΔΣ Ε και ο κ. Μιχάλης Π. Αδαμαντιάδης, Πρόεδρος.