Συνάντηση Σταϊκούρα με τη διοίκηση της Yutong

Συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τη διοίκηση της εταιρείας Yutong International Holding στο Πεκίνο, αναφορικά με τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Πεκίνο, συναντήθηκε, σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στην Ελληνική Πρεσβεία με τη διοίκηση της εταιρείας Yutong International Holding.

Σημειώνεται, πως ο κινέζικος όμιλος, Yutong, είναι η ανάδοχος εταιρεία προμήθειας των πρώτων 250 ηλεκτρικών λεωφορείων που θα κυκλοφορήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τέλη Απριλίου τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

Ο κ. Σταϊκούρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Yutong International Holding, Wang Wentao, όπως και με τον γενικό διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος της εταιρείας, Li Kejie.

υνάντηση Σταϊκούρα με τη διοίκηση της Yutong

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η πορεία ολοκλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων για την έγκαιρη προμήθεια των λεωφορείων, καθώς και η συμμετοχή του ομίλου στους μελλοντικούς διαγωνισμούς προμήθειας λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί παραμένουν σταθερά, με τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία να προγραμματίζεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στα τέλη του προσεχούς Απριλίου

Προς μια βιώσιμη αστική κινητικότητα

Υπενθυμίζεται, ότι τη σύμβαση προμήθειας των 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων μήκους 12 μέτρων, την είχε υπογράψει στις 3 Οκτωβρίου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τον CEO της Yutong Bus Cο. Ltd για την Ευρώπη, Jack Li.

Στην τελετή υπογραφής, παρόντες ήταν η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Αλεξοπούλου Χριστίνα, όπως και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, αλλά και η Account Manager Europe της εταιρείας, Frances Fan.

υνάντηση Σταϊκούρα με τη διοίκηση της Yutong

«Με την κυκλοφορία των πρώτων ηλεκτρικών λεωφορείων στις δύο πόλεις, προωθείται η βιώσιμη αστική κινητικότητα, εξασφαλίζεται η ενεργειακή αποδοτικότητα και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του στόλου, ενώ στο επιβατικό κοινό θα συνεχίσουν να παρέχονται οικονομικά προσιτές μετακινήσεις, με σαφώς υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.