Συμμετοχή της ΟΦΑΕ στην έρευνα της IRU για την έλλειψη επαγγελματιών οδηγών από την αγορά εργασίας

Με τις οικονομικές προβλέψεις να δείχνουν τάση για σημαντική αύξηση του όγκου μεταφερόμενων εμπορευμάτων στο προσεχές μέλλον, παρά την πανδημία, η έλλειψη επαγγελματιών οδηγών από την αγορά εργασίας, οι οποίοι διαθέτουν επαρκή επαγγελματική κατάρτιση, παραμένει σήμερα μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για το μέλλον του κλάδου των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Η ΟΦΑΕ με την συνεργασία της Διεθνούς Ένωσης, International Road Transport Union – IRU συμμετέχει και στηρίζει κάθε δράση που αποσκοπεί στην εύρεση λύσεων για την προσέλκυση περισσότερων επαγγελματιών στον κλάδο καθώς επίσης και για την ανάπτυξη ενός ικανού συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης, που θα διασφαλίζει το κύρος, τον επαγγελματισμό, αλλά και τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας των επαγγελματιών οδηγών, καθώς επίσης και την ανταγωνιστικότητα των οδικών μεταφορών και φυσικά την Οδική Ασφάλεια.

Για την οργάνωση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής για την επίτευξη αυτού του σκοπού, είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή και η κατάθεση απόψεων από την ίδια την αγορά. Οι επαγγελματίες του κλάδου γνωρίζουν καλύτερα από τον κάθε έναν τις ανάγκες του επαγγέλματος και η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι πολύτιμη.

Λάβετε μέρος σε αυτή την σημαντική έρευνα που διεξάγει η IRU, με την συνεργασία της ΟΦΑΕ για την ελληνική αγορά, και αφιερώστε λίγα μόνο λεπτά για να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο που θα βρείτε στον σύνδεσμο https://www.research.net/r/drivershortage2020. (Διαθέσιμο και στα ελληνικά.)

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν έως τα τέλη του α’ τριμήνου του 2021 και θα αναδημοσιευτούν από την ΟΦΑΕ.

Tα προσωπικά στοιχεία όσων συμμετέχουν θα γίνουν γνωστά μόνο στην IRU που διεξάγει την έρευνα και θα τηρηθούν με απόλυτη εμπιστευτικότητα και ασφάλεια σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία.