Στο nearshoring και στην απλοποίηση των εφοδιαστικών αλυσίδων στρέφεται η Ευρώπη

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με 10 Διμερή Γερμανικά Επιμελητήρια στην Ευρώπη δημιούργησαν την πλατφόρμα AHK EuropeSuppliers με πρωταρχικό στόχο τη μετατόπιση της παραγωγικής διαδικασίας σε γεωγραφικά εγγύτερες χώρες (nearshoring) και ο βιώσιμος σχεδιασμός των εφοδιαστικών αλυσίδων με ευρωπαϊκούς εταίρους.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική υπό το φως της σημερινής αστάθειας στις παγκόσμιες αγορές, που προκαλείται από τις επιπτώσεις των γεωπολιτικών αναταραχών. Ταυτόχρονα, λαμβάνει υπόψη τις μεγάλες περιβαλλοντικά επιβλαβείς οδούς μεταφοράς μέσω Ασίας. Η βελτιστοποίηση των διαδρομών αυτών, όχι μόνο συμβάλλει στην ασφάλεια των εφοδιαστικών αλυσίδων, αλλά ενισχύει και τους περιβαλλοντικούς στόχους μέσω των σύντομων μεταφορικών διαδρομών.

Το AHK EuropeSuppliers συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας και στην προώθηση βιώσιμων εμπορικών πρακτικών, φέρνοντας σε επαφή παραγωγούς στην Ελλάδα με εταιρείες στην Γερμανία. Τα ενδιάμεσα προϊόντα που απαιτούνται για την κατασκευή του γερμανικού τελικού προϊόντος και τα ίδια τα τελικά προϊόντα, τα οποία προηγουμένως κατασκευάζονταν στην Ασία, μπορούν να παράγονται και να παραδίδονται αποτελεσματικά, με ασφάλεια και υψηλή ποιότητα εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Η πλατφόρμα προσφέρει εκτεταμένες ευκαιρίες για άμεση επικοινωνία με γερμανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες γενικότερα.

Για να δοκιμάσετε το AHK EuropeSuppliers, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εταιρικό προφίλ δωρεάν και χωρίς δέσμευση.

Λεπτομέρειες και τα διαθέσιμα πακέτα μπορείτε να δείτε εδώ.