Σε κοινό “αστερισμό” η Mantis Group με την ecovium

Μια πολύ σημαντική είδηση στον τομέα ΙΤ ανακοινώθηκε μόλις την Τρίτη, με την γνωστή στην αγορά εφοδιαστικής αλυσίδας εταιρεία Mantis να κινείται πλέον σε κοινό “αστερισμό” με την διεθνούς φήμης ecovium, πετυχαίνοντας μια στρατηγικού μεγέθους αναβάθμιση. Έτσι λοιπόν, η εξειδικευμένη σε IT Logistics εφαρμογές, ecovium, leading πάροχος SCE λύσεων και hardware εφαρμογών για τις διαδικασίες της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, και η Mantis Group ανακοίνωσαν την συγχώνευσή τους, υπό την ομπρέλα της ecovium Group.

Η ecovium και η Mantis ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις SCE, ειδικά σε εταιρείες που αναζητούν παγκόσμια κάλυψη και υποστήριξη. Η στρατηγική συνεργασία αυτή, υποστηρίχθηκε από την FSN Capital Partners, μια κορυφαία εταιρεία private equity στη Βόρεια Ευρώπη και σύμβουλο των FSN Capital Funds.

Όπως δήλωσε ο Jasmino Burkic, CEO of ecovium Group “Τα logistics είναι ολοένα και πιο παγκόσμια, επεκτεινόμενα σε πολλές εταιρείες. Οι πελάτες μας έρχονται αντιμέτωποι με πολλαπλές και διαφορετικές απαιτήσεις σε γρήγορο χρόνο, επειδή οι διαδικασίες logistics δεν γνωρίζουν σύνορα. Ένας πάροχος IT δεν είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει όλες τις διαδικασίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργούμε ένα group με αλληλοσυνδεόμενες ενότητες logistics. Μέσω του συμπληρωματικού χαρτοφυλακίου και της τεχνογνωσίας της Mantis, μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας διεθνείς λύσεις διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας”.

Από την δική του πλευρά ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος, CEO της Mantis δήλωσε “Οι επιχειρήσεις αναζητούν ολοκληρωμένες και απρόσκοπτα ενσωματωμένες σουίτες λογισμικού SCE και λύσεις με το κλειδί στο χέρι με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στις αγορές που δραστηριοποιούνται κάθετα, όσο και στις γεωγραφικές τους περιοχές. Ακολουθώντας αυτή την τάση της αγοράς, επιδιώκουμε ενεργά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με επιτυχημένους παρόχους λογισμικού και λύσεων εφοδιαστικής με συμπληρωματικό χαρτοφυλάκιο και γεωγραφική κάλυψη. Σε αυτό το πλαίσιο, η ecovium ταιριάζει ιδανικά με το Mantis. Η συγχώνευση θα καταστήσει την ecovium παγκόσμιο πάροχο, που υποστηρίζεται από κορυφαίες εταιρείες ιδιωτικών μετοχών, με χαρτοφυλάκιο λύσεων SCE 360 μοιρών, διαδραματίζοντας έτσι βασικό ρόλο στις διεθνείς αγορές”.

Για του λόγου το αληθές, ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης, ο όμιλος ecovium θα γίνει παγκόσμιος πάροχος λογισμικού και λύσεων με συνολικά περισσότερους από 400 υπαλλήλους σε 21 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, εξυπηρετώντας περίπου 4.000 πελάτες σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών.