ΣΕΣΜΑ: Διαδικτυακή εκδήλωση για τον μετασχηματισμό της αγοράς των συμβουλευτικών υπηρεσιών

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) στις 18 Νοεμβρίου 2021 με τίτλο «Management Consulting: Leading the transformation for the new era». Ο Πρόεδρος ΔΣ, κ. Γιώργος Ραουνάς, παρουσίασε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα μέλη του Συνδέσμου με θέμα τον ρόλο των συμβουλευτικών υπηρεσιών στον μετασχηματισμό της αγοράς.

Στο πρώτο πάνελ με τίτλο «Η μετεξέλιξη των συμβουλευτικών υπηρεσιών διεθνώς» στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από την ευρωπαϊκή αγορά συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπό τον συντονισμό της κας Νατάσας Κουμπουρέλου, Αντιπροέδρου ΔΣ ΣΕΣΜΑ, αναδείχθηκαν οι τάσεις και τα χαρακτηριστικά που αναμένεται να κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Συμβουλευτικών Επιχειρήσεων, (FEACO) κ. Matthias Loebich, ο εκπρόσωπος του ισπανικού Συνδέσμου AEC και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FEACO, κ. Manuel Giralt Herrero, ο εκπρόσωπος του γαλλικού Συνδέσμου Syntec Conseil, κ. David Mahé, και η κα Mercedes Sanchez Varela, Πρόεδρος του Feaco EU Group, παρουσίασαν τις προοπτικές της ευρωπαϊκής αγοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών στη μετά -κορωνοϊό εποχή και τη θετική πορεία που αναμένεται τα επόμενα χρόνια μέσω της πράσινης ανάπτυξης, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της καινοτομίας.

Στο δεύτερο πάνελ με τίτλο «Ο μετασχηματισμός της αγοράς των συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα» στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, υπό τον συντονισμό του κ. Λεωνίδα Παπαϊωάννου, Μέλους ΔΣ ΣΕΣΜΑ, καταγράφηκαν οι σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων και ο νέος ρόλος των συμβούλων. Η κα Μαρία Θεοδουλίδου, Group Finance Director, Controlling & Planning Ομίλου Φουρλή, ο κ. Χρήστος Καλιακάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος Hotel Nikopolis Thessaloniki, ο κ. Κώστας Κοντογιάννης, Chief Financial Officer Skroutz και ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, συζήτησαν για τον μετασχηματισμό που αναμένεται να επέλθει στους κλάδους της οικονομίας που εκπροσωπούν και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και την ανάγκη για εξειδικευμένες υπηρεσίες από συμβούλους για την ανταπόκριση στα νέα δεδομένα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης φιλοξενήθηκαν βιντεοσκοπημένες δηλώσεις της κας Αθηνάς Χατζηπέτρου, Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, και του κ. Γιάννη Χατζηγιάννη, Επικεφαλής του γραφείου της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα για τον ρόλο και τη δράση τους στην υποστήριξη των επιχειρήσεων και των οργανισμών για τον μετασχηματισμό της οικονομίας.