Πρόσκληση συμμετοχής έως τις 4/10 στη συλλογική δράση «17 Μέρες 17 Στόχοι» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη με αφορμή τη συμπλήρωση των 5 χρόνων από την υιοθέτηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους» προσκαλεί  οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, Σχολεία και πολίτες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα και Λευκάδα, μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, να λάβουν μέρος σε δράσεις, που διοργανώνονται για την Παγκόσμια Εβδομάδα Βιώσιμης ανάπτυξης #ACT4SDGs και συνδέονται τουλάχιστον με έναν από τους Παγκόσμιους Στόχους .

Η συλλογική δράση «17 Μέρες 17 Στόχοι» έχει στόχο τη διάδοση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην κοινωνία, δίνοντας το εναρκτήριο έναυσμα προς την επίτευξη τους για ένα πιο βιώσιμο μέλλον! Οργανώσεις, φορείς και σχολεία οργανώνουν webinars, εργαστήρια, εκθέσεις, απονομές βραβείων, ξεναγήσεις και Open Days, ώστε να διαδοθούν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης με κάθε δυνατό τρόπο.

Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι μια παγκόσμια προσπάθεια για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι Στόχοι έχουν υιοθετηθεί από 193 χώρες, είναι διασυνδεδεμένοι και έχουν ως στόχο να μην αφήσουν κανέναν πίσω έως το 2030.

Στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο και ένα κόσμο με λιγότερες ανισότητες, η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη προσκαλεί όλους να λάβουν μέρος στις «17 Μέρες 17 Στόχοι». Η διάδοση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στο σύνολο της κοινωνίας αποτελεί το εναρκτήριο έναυσμα προς την επίτευξη τους. Κανείς δεν μένει πίσω, όλοι μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα πιο ανθρώπινο μέλλον!

Λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τη φετινή χρονιά λόγω της πανδημίας Covid-19, οι πρωτοβουλίες θα πραγματοποιούνται είτε διαδικτυακά, είτε τηρώντας αυστηρά τους τρέχοντες κανονισμούς δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Περισσότερες πληροφορίες και  αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ