Προ των πυλών ο διαγωνισμός για το Επιχειρηματικό Πάρκο στην Φυλή

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού, από το ΤΑΙΠΕΔ, για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στην θέση «Σπηλιές» του Δήμου Φυλής Αττικής, στο πλαίσιο μετεγκατάστασης μεταφορικών επιχειρήσεων από την περιοχή του Ελαιώνα Αττικής. Ήδη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφάσισε την προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για τη δημιουργία του.

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου και πράσινου Επιχειρηματικού Πάρκου σε ακίνητο περίπου 450 στρεμμάτων, στην περιοχή «Σπηλιές» του Δήμου Φυλής και την παροχή οικονομικών κινήτρων, συνολικού ύψους 21 εκατ. ευρώ, στις επιχειρήσεις διαμεταφοράς που εδρεύουν στην περιοχή του Ελαιώνα για τη μετεγκατάστασή τους στο νέο Logistics Park.

Η απομάκρυνση των περίπου 400 μεταφορικών εταιρειών από τον Ελαιώνα θα ανακουφίσει σημαντικά τον αυτοκινητόδρομο του Κηφισού μειώνοντας την συμφόρηση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στα οφέλη από την υλοποίηση του έργου περιλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός των Εθνικών Logistics, με σημαντικά οφέλη για την Εθνική Οικονομία (σε βάθος χρόνου μείωση των τιμών καταναλωτή και ενίσχυση της ελκυστικότητας της χώρας σε ξένες επενδύσεις). Ο νέος οργανωμένος υποδοχέας στον Δήμο Φυλής θα είναι περιβαλλοντικά, τεχνολογικά και λειτουργικά από τους πλέον σύγχρονους στην ΕΕ, με διασύνδεση με σιδηρόδρομο και Αττική Οδό και δυνατότητα μείωσης του οδικού φορτίου στον άξονα Πάτρας-Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, ανέφερε -σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει- τα ακόλουθα: «Μετά από μια προσπάθεια σχεδόν 3 ετών, το έργο της δημιουργίας ενός σύγχρονου οργανωμένου υποδοχέα για τις μεταφορικές εταιρείες, που σήμερα ασφυκτιούν στον Ελαιώνα, παίρνει σάρκα και οστά! Τα οφέλη, όμως, ΔΕΝ περιορίζονται μόνο στον εκσυγχρονισμό των εθνικών Logistics, αλλά και στο κυκλοφοριακό, όπως και τη δυνατότητα μιας σημαντικής ανάπλασης στον Βοτανικό».