Πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της CMA-CGM θα συνδέουν την Θεσσαλονίκη με λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης

Την έναρξη εβδομαδιαίου δρομολογίου πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Θεσσαλονίκης και λιμανιών στη Βόρεια Ευρώπη ανακοίνωσε η CMA-CGM. Η νέα υπηρεσία «FEMEX» της CMA-CGM θα συνδέει την Θεσσαλονίκη με τα λιμάνια του Σαουθάμπτον (Μεγάλη Βρετανία), της Αμβέρσας (Βέλγιο), του Ρότερνταμ (Ολλανδία) και του Αμβούργου (Γερμανία). Η εκδήλωση έναρξης του δρομολογίου θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου.

Ως προς την εξαγωγή από Θεσσαλονίκη, διευκρινίζεται ότι συνδέεται και με λιμάνια της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολης, Γκεμπζέ, Γκεμλίκ, Σμύρνης), καθώς και το λιμάνι της Ταγγέρης στο Μαρόκο.

Τα πλοία της CMA – CGM θα εξυπηρετούν εβδομαδιαία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τα παραπάνω λιμάνια, τα οποία συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα μεταξύ των φορτηγών εμπορευματοκιβωτίων (Containers) που προσεγγίζουν το λιμάνι.

Η CMA – CGM είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς containers, κατέχοντας την τρίτη θέση παγκοσμίως με παρουσία σε 160 χώρες, 20 εκατομμύρια TEUs αλλά και διαχείριση σε 50 λιμάνια. Στην Ελλάδα η παρουσία της CMA – CGM ξεκινά από το 2001 σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και παραμένει συνδιαχειριστής με ποσοστό στον Σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ. Η CMA – CGM Greece έχει σαφή προσανατολισμό τα τελευταία δύο χρόνια την αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και αναβάθμισή του σε κύρια πύλη για τα νότια Βαλκάνια.