Πλάνο για Λιμάνια & μεγάλα έργα από ΤΑΙΠΕΔ για το 2022 – Στη συζήτηση και η μετεγκατάσταση των μεταφορικών επιχειρήσεων

Όπως άλλωστε αναμενόταν, το ΤΑΙΠΕΔ υπό τη νέα διοίκησή του, έχει στην ατζέντα του 2022 μια σειρά αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα «μεταμορφώσουν» άρδην το τοπίο στα ελληνικά logistics.

Με βάση δημοσιογραφική ενημέρωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Δημήτρη Πολίτη και τον εντεταλμένο σύμβουλο Παναγιώτη Σταμπουλίδη, «ποδαρικό» το 2022 θα γίνει με την Αττική Οδό, τα λιμάνια και τη ΛΑΡΚΟ.

Παράλληλα, ένα από τα βασικά ζητήματα που επί χρόνια έχουν κολλήσει στις εκκρεμότητες και αφορούν στην οριστική μετεγκατάσταση των περίπου 500 μεταφορικών επιχειρήσεων από τον Ελαιώνα σε περιοχή πλησίον του Θριασίου, φαίνεται και αυτό να ξεκαθαρίζει άμεσα. Επικοινωνήσαμε μάλιστα με τον πρόεδρο της ΠΕΕΔ κ. Δημήτρη Κιούση, ζητώντας τη γνώμη της Ένωσης, με τον ίδιο να επισημαίνει πως «η ΠΕΕΔ βρίσκεται εν αναμονή και είναι όπως έχουμε δηλώσει ξανά υπέρ όποιας νόμιμης και μόνιμης λύσης για τις μεταφορικές επιχειρήσεις μέλη της».

Στόχος του ΤΑΙΙΠΕΔ είναι, με βάση τον προϋπολογισμό του, να αυξήσει τα έσοδά του κατά 2,2 δις. ευρώ, και έτσι εντός του 2022, αναμένεται να ανεβάσει στροφές σε ότι αφορά στους εν εξελίξει και τους νέους διαγωνισμούς αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.