Πανελλήνια έρευνα για τις επιπτώσεις του Covid-19 και την επιχειρηματική συνέχεια από την EEL & το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου και μέχρι τις 28 Ιουλίου 2020 πραγματοποιείται η έρευνα της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης) με θέμα «Διερεύνηση του αντίκτυπου του COVID-19 στις ελληνικές αλυσίδες εφοδιασμού: Επιπτώσεις και Επιχειρηματική Συνέχεια».

Στόχος της έρευνας είναι η αποτύπωση και αποτίμηση των επιπτώσεων της κρίσης του COVID-19 στον Τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Ελλάδα και η καταγραφή των ενεργειών που σκοπεύουν να υιοθετήσουν οι εταιρείες στη μετά COVID-19 εποχή.

Η έρευνα αφορά σε όλο το κύκλωμα εφοδιασμού όπου, με βάση τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, θα καταγράφουν δράσεις και επιπτώσεις σε βασικές λειτουργίες των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, όπως πρόβλεψη ζήτησης, διαχείριση αποθεμάτων, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, εξυπηρέτηση πελατών, κ.ά.

Μέσα από την έρευνα της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ρόλο, καθώς και στις προκλήσεις που καλούνται να επιλύσουν οι εταιρίες από τη χρήση των νέων τεχνολογιών για να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενη νέα πανδημία, αλλά και στις οικονομικές επιπτώσεις που βίωσαν από το πρώτο κύμα κρίσης που ξέσπασε τη φετινή άνοιξη.

Καθοριστικής σημασίας είναι τέλος τόσο το πλάνο των επενδύσεων, όσο και ο ανθρώπινος παράγοντας των επιχειρήσεων. Είναι γεγονός ότι ειδικά στον Τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας το προσωπικό των εταιρειών δέχθηκε έντονες πιέσεις, λόγω της προσπάθειας για όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση της πελατειακής βάσης.

Στην έρευνα της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, επικεφαλής της οποίας είναι ο Επίκουρος καθηγητής Βασίλης Ζεϊμπέκης, Αντιπρόεδρος της EEL, μπορεί να συμμετέχει ένα μεγάλο φάσμα εταιρειών και στελεχών  που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, όπως 3PL, εμπορικές εταιρείες, μεταφορικές, επιχειρήσεις αποθηκεύσεων, εταιρίες ταχυμεταφορών, δημόσιοι οργανισμοί που σχετίζονται με την Εφοδιαστική κ.ά.

Η έρευνα διενεργείται μέσω του SURVEY MONKEY. Δεν απαιτείται η καταχώρηση προσωπικών δεδομένων για τη συμμετοχή κι ο εκτιμώμενος χρόνος απαντήσεων είναι περίπου στα 10 λεπτά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απαντήσουν πατώντας εδώ 

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.