Ο διαγωνισμός Toyota Logistics Design Competition 2022 αναζητά εμπνευσμένες λύσεις για την αστική μικροεφοδιαστική

Οργανωμένος κάθε δύο χρόνια από το κέντρο σχεδιασμού της Toyota Material Handling Europe, ο διαγωνισμός Toyota Logistics Design Competition 2022 είναι συνδιοργανωμένος με το Toyota Europe Design Development, το ευρωπαϊκό στούντιο σχεδιασμού της Toyota. Ο διαγωνισμός είναι πλέον ανοικτός για σπουδαστές σχεδίασης σε όλο τον κόσμο.

Η πρόκληση είναι: μικρότερες αλυσίδες εφοδιασμού, μεγαλύτερη ακρίβεια, μεγαλύτερη ευελιξία και λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στις πόλεις.

Περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού του κόσμου ζει σε αστικές περιοχές. Στην Ευρώπη, το ποσοστό υπερβαίνει το 80%. Ο εφοδιασμός όλων αυτών των ανθρώπων με τα πράγματα που χρειάζονται είναι ένα τεράστιο εγχείρημα. Μόνο στην περιοχή του Παρισιού γίνονται περίπου 4,3 εκατομμύρια παραδόσεις κάθε εβδομάδα.

Οι πόλεις συμπιέζονται όλο και περισσότερο με τα αυτοκίνητα να απαγορεύονται όλο και περισσότερο στα κέντρα των πόλεων. Υπάρχει, επίσης, έντονη εστίαση στην καταπολέμηση της ρύπανσης. Για τον διαγωνισμό Toyota Logistics Design Competition 2022, η πρόκληση για τους φοιτητές είναι να ασχοληθούν με τα τεράστια ζητήματα που αφορούν την αστική μικροεφοδιαστική και να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης των αυξανόμενων προβλημάτων καθώς και τρόπους περαιτέρω βελτίωσης της μικροεφοδιαστικής.

«Ξεκινήσαμε με μόλις 132 εγγραφές κατά τη διάρκεια του πρώτου διαγωνισμού σχεδιασμού μας το 2014, αριθμός που αυξήθηκε σε σχεδόν 2.500 εγγραφές στον τελευταίο διαγωνισμό» αναφέρει ο Magnus Oliveira Andersson, Επικεφαλής Σχεδιασμού της Toyota Material Handling Europe. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με τους συναδέλφους σχεδιαστές μας από την Toyota Europe Design. Μια κοινή πρόκληση που βλέπουμε μπροστά μας είναι να βρούμε μια λύση για μια πιο βιώσιμη κοινωνία. Οι παραδόσεις στο τελευταίο μίλι εξακολουθούν να αποτελούν τεράστια πρόκληση. Συνεπώς η αστική μικροεφοδιαστική έγινε το θέμα μας γι’ αυτό το έτος».

«Είμαστε ευτυχείς που συμμετείχαμε στην ανάπτυξη αυτού του διαγωνισμού, ο οποίος είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας με τις δημιουργικές ομάδες της TMH» σχολίασε o Laurent Bouzige, Επικεφαλής Σχεδιαστής Στρατηγικής & Κινητικότητας της Toyota Europe Design Development. «Γι’ αυτήν τη χρονιά θέλαμε να σπάσουμε τα σιλό που πολύ συχνά χωρίζουν τους κόσμους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της εφοδιαστικής, να επανεξετάσουμε και να αμφισβητήσουμε την κινητικότητα των αγαθών, των υπηρεσιών και των ανθρώπων με ολιστικό και συστημικό τρόπο. Ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε νέες ιδέες και καινοτόμες προσεγγίσεις για να δημιουργήσουμε από κοινού τη νέα κινητικότητα του αύριο».

Ο διαγωνισμός αρχίζει τώρα και καλωσορίζει όλες τις υποβολές που αντικατοπτρίζουν την κληρονομιά και την κουλτούρα της Toyota. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 19 Οκτωβρίου 2021. Ομάδα επαγγελματιών που ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την καινοτομία στην Toyota θα τις αξιολογήσει και θα καθορίσει τους φιναλίστ.

Όλοι οι φιναλίστ θα λάβουν σχόλια από την κριτική επιτροπή προς τα τέλη Νοεμβρίου και μια ευκαιρία να επεξεργαστούν ξανά τις προτάσεις τους για την τελική συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής. Ειδικοί και ηγέτες της βιομηχανίας θα λάβουν την τελική απόφαση και θα επιλέξουν τους νικητές του διαγωνισμού.

Επιπλέον, θα τους απονεμηθούν και χρηματικά βραβεία και θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση για εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Toyota Material Handling Design Center (Σουηδία/Ιταλία), καθώς και στην Toyota Europe Design Development (Γαλλία).

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στον διαγωνισμό, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού Toyota Logistics Design Competition tldc.toyota-forklifts.eu.