Ξεκινά αύριο 10 Μαΐου το Συνέδριο LOGI.C “GLOBALLY CONNECTED SUPPLY CHAINS” στην Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή όλων των Λιμένων της Β. Ελλάδας

Ανοίγει αύριο Τρίτη 10 Μαΐου τις εργασίες του το συνέδριο LOGI.C  με θέμα «GLOBALLY CONNECTED SUPPLY CHAINS» που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη από την O.MIND CREATIVES και το περιοδικό Supply Chain & Logistics magazine, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων. Πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο event στην Θεσσαλονίκη για τον κλάδο των logistics, των εμπορευματικών μεταφορών και της σύγχρονης εφοδιαστικής αλυσίδας, που συνδυάζει ένα διήμερο συνέδριο και έναν εκθεσιακό χώρο, με φυσική παρουσία ομιλητών και συνέδρων και livestreaming μετάδοση.

Στο συνέδριο, που θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 11 Μαΐου με τόπο διεξαγωγής το Porto Palace, καταξιωμένοι κεντρικοί ομιλητές  από τον ακαδημαϊκό χώρο, τον κόσμο των επιχειρήσεων και των περιφερειακών λιμένων της Β. Ελλάδας, αλλά και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων  θα μιλήσουν τόσο για  θέματα που αφορούν  στον ρόλο της  Β. Ελλάδας ως Hub των Βαλκανίων και τις στρατηγικές ανάπτυξής  της μέσω της δημιουργίας ενός Σύγχρονου Λιμενικού Δικτύου και Υποδομών για «έξυπνα» λιμάνια, όσο και για θέματα εξαγωγών, αειφορίας και βιωσιμότητας στο αστικό περιβάλλον των city logistics.

Τα περιφερειακά λιμάνια της Β. Ελλάδας παρόντα στα LOGI.C Θεσσαλονίκης

Πέραν της παρουσίας του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ως τιμώμενου λιμένα, στα Logistics Conferences της Θεσσαλονίκης, στις 10 & 11 Μαΐου 2022, το «παρών» στα πάνελ των LOGI.C θα δώσουν και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των περιφερειακών λιμένων της Β. Ελλάδας, περιγράφοντας τη σημασία κάθε λιμένα ξεχωριστά στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του κ. Ιωάννη Φετάνη, Εμπορικού  Διευθυντή του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Thessaloniki Port: The Connecting Port» καθώς και η παρουσίαση του κ. Σωκράτη Αναγνώστου, CEO του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, που θα μιλήσει για τον ρόλο του λιμένα για τα εθνικά και  διεθνή Logistics και θα εξηγήσει πώς χτίζεται ένα δυνατό υποστηρικτικό λιμενικό δίκτυο.

Εξίσου σημαντικές θα είναι και οι τοποθετήσεις τόσο του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, κ. Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ, ο οποίος θα αναφερθεί στον στρατηγικό ρόλο του λιμένα ως μοχλός αναβάθμισης της Β. Ελλάδας, όσο και του Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, κ. Αθανάσιου Πορφύρη, ο οποίος στην ομιλία του -τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου- με θέμα «Ολιστική Ενεργειακή Αναβάθμιση του λιμένα της Ηγουμενίτσας» θα  μιλήσει για το πρώτο πραγματικά Πράσινο Λιμάνι της χώρας .

Το απόγευμα της πρώτης ημέρας, η επιστημονική ομάδα της Optilog Advisory Services αναλαμβάνει να αναλύσει την έννοια της Smart and Sustainable εφοδιαστικής αλυσίδας στην πράξη, ειδικά σε περιβάλλον αστικής διανομής.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ.