Νέες πιστοποιήσεις των Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Διαχείρισης Ενέργειας της SARMED

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία η ανάπτυξη, εφαρμογή και πιστοποίηση των Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Διαχείρισης Ενέργειας της SARMED σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 14001:2015 και ISO 50001:2018, αντίστοιχα. Η ένταξη των απαιτήσεων των προτύπων αυτών στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης της SARMED, το οποίο ήδη καλύπτει τις απαιτήσεις πλήθους προτύπων και κανονισμών (ISO 9001, ISO 22000, ISO 45001, YA 1348, EK 834/2007, AEOF), επιθεωρήθηκε από τον διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης TÜV Austria Hellas.

 

Οι νέες πιστοποιήσεις για το Περιβάλλον και την Ενέργεια προέκυψαν όχι από υποχρέωση συμμόρφωσης, αλλά ως φυσικό αποτέλεσμα της στρατηγικής επιλογής της SARMED για ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο περνά μέσα από τη δέσμευση για συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης, εξοικονόμηση ενεργειακών και φυσικών πόρων και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος. Ειδικά η πιστοποίηση βάσει ISO 50001 για τη Διαχείριση της Ενέργειας αποτελεί ένα σημαντικό σημείο διαφοροποίησης της SARMED σε σχέση όχι μόνο με τις επιχειρήσεις του κλάδου, αλλά και με το σύνολο των οργανισμών γενικά. Συγκεκριμένα, βάσει στατιστικών στοιχείων του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης ISO, στην Ελλάδα από τα 12.347 ενεργά πιστοποιητικά των πλέον διαδεδομένων προτύπων ISO μόνο ένα ποσοστό 1% (121 πιστοποιητικά) αντιστοιχεί σε πιστοποιήσεις ISO 50001, ενώ ειδικά στον κλάδο «Μεταφορές, Αποθήκευση και Επικοινωνίες» έχουν εκδοθεί 9 μόνο πιστοποιητικά, κατά βάση όμως από τον κλάδο των επικοινωνιών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη δρομολογηθεί για τον Ιούλιο η πιστοποίηση κατά ISO 13485 για την ανασυσκευασία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, καθώς και για το φθινόπωρο η πιστοποίηση κατά ISO 27001 και ISO 22301 για ασφάλεια πληροφοριών και επιχειρησιακή συνέχεια, αντίστοιχα.

H συνεχής εξέλιξη και βελτίωση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της δέσμευσης της SARMED να λειτουργεί παρέχοντας στους συνεργάτες της υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και προσδοκίες τους, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και υπευθυνότητα στη διαχείριση των ενεργειακών πόρων.