Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν IRU και IRF για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων στις οδικές μεταφορές

Η IRU και η International Road Federation (IRF) υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για να ενισχύσουν τη μακροχρόνια συνεργασία τους. Οι φορείς οδικών μεταφορών, οι πάροχοι υποδομών και οι χρήστες είναι απαραίτητοι για τη σύνδεση ανθρώπων, επιχειρήσεων και κοινωνιών σε όλο τον κόσμο.

Η 75χρονη ιστορία της IRU και της IRF χρονολογείται από τη συνεργασία τους για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Ευρώπης, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να οδηγήσουν τις οδικές μεταφορές στον 21ο αιώνα.

Σε ένα Μνημόνιο Συνεννόησης, που υπεγράφη στις 20 Φεβρουαρίου, η IRU και η IRF συμφώνησαν να επικεντρωθούν στους ανθρώπους, την ευημερία και το περιβάλλον, αντιμετωπίζοντας, παράλληλα, νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιοποίησης των οδικών μεταφορών και της απαλλαγής τους από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Θα συνεχίσουν, επίσης, τη συνεργασία τους σε τομείς, όπως οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού, η εκπαίδευση και η οδική ασφάλεια.

Ο Γενικός Γραμματέας της IRU, Umberto de Pretto, δήλωσε: «Έχουμε συνεργαστεί με την IRF για πολλές δεκαετίες, αντιμετωπίζοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Με νέες προκλήσεις μπροστά μας, όπως η απαλλαγή από τις εκπομπές CO2  και η ψηφιοποίηση, οι δύο οργανισμοί συμφωνούν ότι μπορούμε να επικεντρώσουμε περαιτέρω τις προσπάθειές μας και να δημιουργήσουμε συνέργειες με αυτήν τη συμφωνία».

Ο Πρόεδρος του IRF, Anouar Benazzouz, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε τους εορτασμούς για την 75η επέτειό μας με έναν μακροχρόνιο και αξιόπιστο συνεργάτη, όπως η IRU».