Μια νέα διάσταση στα Intralogistics έδωσε η Jungheinrich στην έκθεση LogiMAT 2022

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη έκθεση της LogiMAT 2022, στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, η Jungheinrich παρουσίασε το νέο αυτόματο σύστημα πυκνής αποθήκευσης κιβωτίων PowerCube στο περίπτερο 1.160 τετραγωνικών μέτρων, το μεγαλύτερο περίπτερο της έκθεσης. Με αυτό το νέο προϊόν, η Jungheinrich θέτει νέα πρότυπα στην βέλτιστη χρήση του χώρου των αποθηκών, με υψηλή ευελιξία και σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας.

Ο ambassador της Jungheinrich, πρωταθλητής των αγώνων Formula 1 και θερμός υποστηρικτής της ηλεκτροκίνησης και βιώσιμης επιχειρηματικότητας, Nico Rosberg, παρευρέθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο περίπτερό του ομίλου και δήλωσε: «Η Jungheinrich και εγώ έχουμε έναν κοινό στόχο: να κάνουμε τον κόσμο πιο βιώσιμο με την ηλεκτροκίνηση και τις έξυπνες τεχνολογίες».

Ο Christian Erlach, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Jungheinrich AG, πρόσθεσε: «Ο Nico αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας στον τομέα της τεχνολογίας ιόντων λιθίου, καθώς και της αύξησης της βιωσιμότητας στον κλάδο των intralogistics. Μαζί θέλουμε να δείξουμε τι είναι δυνατό να συμβεί στην αποθήκη του μέλλοντος».

Η Jungheinrich παρουσίασε επίσης το ευρύ χαρτοφυλάκιο των αυτόματων συστημάτων και μηχανημάτων αποθήκευσης της, καθώς και των αυτοκινούμενων ρομπότ. Με τις τελευταίες προσθήκες σε AMRs (Autonomous Mobile Robots) στην υπάρχουσα γκάμα των αυτόματων μηχανημάτων αποθήκης (AGVs), η Jungheinrich καλύπτει ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα λύσεων και εφαρμογών. Μερικά από τα κυριότερα προϊόντα στο περίπτερο του ομίλου, ήταν το αυτοκινούμενο ρομπότ Soto από τον συνεργάτη της Jungheinrich Magazino, το αυτόματο μηχάνημα μεταφοράς EKS 215a, το οποίο προτάθηκε για το βραβείο IFOY και το τελευταίο μέλος της οικογένειας Jungheinrich: το AMR arculee, από την arculus.

Στο περίπτερο της Jungheinrich παρουσιάστηκαν επίσης τα τελευταία μηχανήματα ιόντων λιθίου της σειράς POWERLiNE, τα οποία περιλάμβαναν το ηλεκτρoκίνητο stacker ERD 220i (υποψήφιο για το βραβείο IFOY), και το ηλεκτροκίνητο παλετοφόρο ERE 225i. Η Jungheinrich είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία ιόντων λιθίου. Με τους ενσωματωμένους στα μηχανήματα συσσωρευτές ιόντων λιθίου, έθεσε για άλλη μια φορά ένα νέο βιομηχανικό πρότυπο. Το αποτέλεσμα: σημαντικά μειωμένες διαστάσεις μηχανήματος, βελτιωμένη ευελιξία, αυξημένη εργονομία και μεγαλύτερη ασφάλεια. Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των μηχανημάτων POWERLiNE, είναι ότι ολόκληρη η αλυσίδα – από την παραγωγή μέχρι και την παράδοση στον τελικό πελάτη – έχει ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα. Συνολικά, η τεχνολογία ιόντων λιθίου συμβάλλει σημαντικά στη μεγαλύτερη βιωσιμότητα στα intralogistics, αυξάνοντας την απόδοση με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, γρήγορους χρόνους φόρτισης και μηδενική συντήρηση.

Για όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν με φυσική παρουσία στη LogiMAT στη Στουτγκάρδη, η Jungheinrich θα παρουσιάσει τα σημαντικότερα σημεία της έκθεσης, με μια ψηφιακή εκδήλωση στις 9 Ιουνίου 2022. Σε διαδικτυακές συνεδρίες και εικονικούς εκθεσιακούς χώρους, ο καθένας θα μπορεί να μάθει λεπτομερώς πώς η Jungheinrich διαμορφώνει την αποθήκη του μέλλοντος και να λάβει προσωπικές συμβουλές από τους εξειδικευμένους ανθρώπους της εταιρείας.