Με νέο logistics center και ενισχυμένο δίκτυο το 2022 η Ravenna

Στην κατασκευή ενός νέου logistics center, συνολικής επιφάνειας 18.000 τ.μ. σε οικόπεδο 50 στρεμμάτων, στο Σχηματάρι Αττικής, προχωρά στις αρχές του 2022 η Ravenna. Πρόκειται για μια επένδυση 14 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του επόμενου χρόνου.

Παράλληλα, η εταιρεία δρομολογεί την ανέγερση ενός νέου σημείου πώλησης 7.400 τ.μ. που θα περιλαμβάνει γραφειακούς χώρους, αποθήκες και εκθεσιακό χώρο, επίσης στο Σχηματάρι. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Βρεττό, διευθύνοντα σύμβουλο της Ravenna, η επένδυση θα φτάσει τα 6 εκατ. ευρώ και τον επόμενο μήνα αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Στο πλάνο της εταιρείας, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα το 2003, είναι επιπλέον 4 καταστήματα στα πρότυπα του Κηφισού, εκ των οποίων το ένα θα ανοίξει στην Αττική και τα υπόλοιπα σε μεγάλες πόλεις στην Περιφέρεια. Σε ό,τι αφορά το κωδικολόγιο, ο κ. Βρεττός επεσήμανε ότι η Ravenna δεν θα επεκταθεί σε επιπλέον κατηγορίες «στη λογική του πολυκαταστήματος», πέραν των επίπλων και των φωτιστικών που συμπλήρωσαν τα είδη υγιεινής και τα πλακίδια, αλλά θα εμπλουτίσει τις ήδη υφιστάμενες.

Με τζίρο μεγαλύτερο κατά 10 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα και επενδύσεις σχεδόν 20 εκατ. ευρώ, η Ravenna αναμένεται εντός του 2022 να καταγράψει πωλήσεις μεγαλύτερες των 25 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης.