Μέχρι τις 2/12 η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση 60 πολυμερών αδειών ΕΔΥΜ για το έτος 2023

Ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για τη χορήγηση 60 πολυμερών αδειών διέλευσης ΕΔΥΜ, έτους 2023, για τους οδικούς μεταφορείς που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και πραγματοποιούν διεθνείς οδικές εμπορευματικές μεταφορές για λογαριασμό τρίτων.

Άδεια ΕΔΥΜ λαμβάνουν μόνο οι μεταφορείς που χρησιμοποιούν για διεθνείς μεταφορές φορτηγά αυτοκίνητα τεχνολογίας EURO IV και άνω.

Η χορήγηση των αδειών, θα γίνει κατ’ αύξοντα αριθμό για τις πρώτες πενήντα άδειες, σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης δικαιούχων που θα καταρτιστεί κατόπιν αξιολόγησης της αποτελεσματικής χρήσης των αδειών, με βάση τις καταχωρίσεις του βιβλίου δρομολογίων έτους 2022.

Οι υπόλοιπες δέκα άδειες θα διατεθούν σε μεταφορείς που δεν ήταν δικαιούχοι άδειας ΕΔΥΜ για το έτος 2022, εφόσον αποδεικνύουν ότι διενεργούν τριγωνικές μεταφορές.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Πέμπτη 3/11/2022 έως και την Παρασκευή 2/12/2022 στην Διεύθυνση Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Aναστάσεως 2, Τ.Κ.:10191, Παπάγος) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση: dem@yme.gov.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.