Η Jungheinrich μία από τις βιωσιμότερες εταιρείες στον κόσμο

Πλατινένια πιστοποίηση για την Εταιρική Ευθύνη

Η Jungheinrich ανταποκρίνεται στην εταιρική της ευθύνη, όπως σχεδόν καμία άλλη εταιρεία. Ως αναγνώριση αυτού, στον Όμιλο έχει πλέον απονεμηθεί το υψηλότερο πιστοποιητικό βιωσιμότητας (Πλατινένιο πιστοποιητικό) από τον Οργανισμό Αξιολόγησης EcoVadis. Ως ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς στον κόσμο για την αξιολόγηση της εταιρικής ευθύνης, η EcoVadis απονέμει πλατινένια (Platinum) πιστοποίηση μόνο στο κορυφαίο 1% των πιστοποιημένων εταιρειών. Συνολικά, η EcoVadis έχει αναλύσει τη βιωσιμότητα περισσότερων από 85.000 εταιρειών.

O Δρ. Lars Brzoska, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Jungheinrich AG, επισημαίνει ότι: «Η Jungheinrich δημιουργεί βιώσιμη αξία. Για εμάς ως «οικογενειακή» εταιρεία, αυτό σημαίνει με απλούς όρους ότι συνδυάζουμε την κοινωνική και οικολογική ευθύνη με την κερδοφόρα ανάπτυξη. Αυτή η εικόνα του εαυτού μας, μας οδηγεί να διαμορφώσουμε τα intralogistics και την αποθήκη του μέλλοντος. Το πλατινένιο (Platinum) πιστοποιητικό EcoVadis είναι μια μεγάλη επιβεβαίωση για εμάς και, φυσικά, μια υποχρέωση να συνεχίσουμε την πορεία μας στο μέλλον».

Η EcoVadis αναφέρει τα σημαντικά μέτρα βιωσιμότητας της εταιρείας, κυρίως στις κατηγορίες περιβάλλοντος, εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και βιώσιμων προμηθειών, ως τον λόγο για την Πλατινένια (platinum) πιστοποίηση της Jungheinrich. Για παράδειγμα, η Jungheinrich δεσμεύτηκε πριν από χρόνια στην τήρηση του δικού της κώδικα εργασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλες τις θυγατρικές της, σε 40 χώρες παγκοσμίως. Ο Όμιλος είναι, επίσης, ξεκάθαρα δεσμευμένος στην συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα (η αύξηση της θερμοκρασίας να μην υπερβεί τους 1,5 °C ) και έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να επιτύχει την κλιματική ουδετερότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Jungheinrich προσχώρησε, επίσης, στην διάσημη πρωτοβουλία Science Based Targets. Ο Όμιλος ήδη χρησιμοποιεί αποκλειστικά πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε όλες τις γερμανικές εγκαταστάσεις του. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η μετατροπή των υποκαταστημάτων και των εργοστασίων του εξωτερικού. Παράλληλα, η εταιρεία έχει αρχίσει να εξοπλίζει διάφορους χώρους με φωτοβολταϊκά συστήματα για να παράγει τη δική της ηλιακή ενέργεια.

Η τρέχουσα αξιολόγηση αντιπροσωπεύει το τρίτο κατά σειρά βραβείο από την EcoVadis. Η Jungheinrich έχει ήδη λάβει χρυσά πιστοποιητικά το 2019 και το 2020. Η εταιρεία θα συνεχίσει να προωθεί με συνέπεια τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα στο μέλλον. Σε ένα επόμενο βήμα, οι αρχές της βιωσιμότητας θα επεκταθούν περαιτέρω στη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων, ενώ παράλληλα θα ενταθεί η συνεργασία με τους προμηθευτές.

Μάθετε περισσότερα για την πλατφόρμα αξιολόγησης βιωσιμότητας της EcoVadis στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ecovadis.com.