Η Jungheinrich ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες βιώσιμης ανάπτυξης στον κλάδο του μηχανολογικού εξοπλισμού

Η αναγνωρισμένη πλατφόρμα αξιολόγησης για την εταιρική βιωσιμότητα, EcoVadis, ανέδειξε για δεύτερη συνεχόμενη φορά την Jungheinrich, ως μία εκ των κορυφαίων εταιρειών στον κόσμο, αναφορικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η Jungheinrich συγκαταλέγεται στο 2% των αειφόρων εταιρειών του κλάδο του μηχανολογικού εξοπλισμού, διατηρώντας τη θέση της υψηλότερα από 55.000 πιστοποιημένες εταιρείες. «Η βιώσιμη ανάπτυξη για εμάς αποτελεί θεμέλιο στο οποίο δημιουργούμε διαρκή αξία», εξήγησε ο Dr. Lars Brzoska, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Jungheinrich AG. «H Jungheinrich συνδυάζει την κοινωνική και οικολογική ευθύνη με την κερδοφόρα ανάπτυξη. Η χρυσή κατάταξη που προέκυψε από την αξιολόγηση της EcoVadis για μια ακόμη φορά, αποτελεί αδιαμφισβήτητα σημαντική αναγνώριση της δουλειάς μας».

Η EcoVadis κατά τη διαδικασία πιστοποίησης, αξιολογεί το περιβάλλον, την εργασία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ηθική καθώς και την ενσωμάτωση αυτών στις λειτουργίες και διαδικασίες της εταιρείας. Η Jungheinrich βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και έτσι αναγνωρίστηκε ιδιαίτερα η δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο όμιλος εδώ και χρόνια βελτιώνει συνεχώς την αξιολόγηση του κύκλου ζωής των μηχανημάτων του και η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος ενός μέσου περονοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έφτασε το 38%. Σημαντικό στοιχείο είναι, ότι η Jungheinrich θεωρείται πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση. Το 97% όλων των μονάδων που παρήγαγε το 2019, αποτέλεσαν τα ηλεκτρoκίνητα μηχανήματα και από αυτά ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ποσοστό ήταν εξοπλισμένο με την τεχνολογία αιχμής ιόντων λιθίου. Κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, τα ηλεκτροκίνητα μηχανήματα με συσσωρευτές ιόντων λιθίου αποφέρουν 52% λιγότερες εκπομπές ρύπων, σε σύγκριση με τα πετρελαιοκίνητα μηχανήματα στην ίδια κατηγορία ανυψωτικής ικανότητας. «Η Jungheinrich θα συνεχίσει να επεκτείνει τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα στο μέλλον, προκειμένου να δημιουργεί διαρκή προστιθέμενη αξία, τόσο στους πελάτες της, όσο και στην κοινωνία γενικότερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η βιώσιμη ανάπτυξη, διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην εταιρική στρατηγική μας για το 2025+, την οποία θα παρουσιάσουμε εντός Νοεμβρίου», ανέφερε ο Dr. Lars Brzoska.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την πλατφόρμα αξιολόγησης της EcoVadis εδώ