Η EEL.BE ενημερώνει τα μέλη της για την εφαρμογή της νέας έκδοσης του Συστήματος Ελέγχου Εισαγωγών στην χώρα μας

Η Ελληνική Εταιρεία Logistics Βορείου Ελλάδος (EEL.BE) προώθησε στα μέλη της την επιστολή του Γενικού Διευθυντή Τελωνείων και ΕΦΚ σχετικά με την εφαρμογή της νέας έκδοσης του Συστήματος Ελέγχου Εισαγωγών στην Ελλάδα.

Επιπλέον, απέστειλε για συμπλήρωση σχετικό πρότυπο υποβολής Χρονοδιαγράμματος για τις υποχρεωτικές δοκιμές Αυτοσυμμόρφωσης, που θα πρέπει να έχουν διεκπεραιωθεί επιτυχώς πριν από την έναρξη λειτουργίας της έκδοσης 3 του νέου αυτού συστήματος . Το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί παραγωγικά κατ’ αρχάς για τους θαλάσσιος μεταφορείς από τις 3/6/2024.

Η EEL.BE παρακαλεί τους οικονομικούς φορείς  θαλασσίων, οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών, που δραστηριοποιούνται στο Σύστημα ελέγχου Εισαγωγών με ελληνικό  EORI  και οι οποίοι θα υποβάλουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής (S2S)  συνοπτικές διασαφήσεις εισόδου (ή τους  service providers στους οποίους έχει ανατεθεί το έργο αυτό), να αποστείλουν  συμπληρωμένο  το  σχετικό αρχείο excel στο email: icis_AIS@aade.gr , το συντομότερο δυνατό.

Για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τα σχετικά αρχεία, μπορείτε να βρείτε στο site της EEL.BE πατώντας εδώ.