Η CHEP ενισχύει την ομάδα Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων και Νομικού Ελέγχου στην Ευρώπη

Η CHEP, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων συσκευασίας, διαχείρισης και επαναχρησιμοποίησης εξοπλισμού για την εφοδιαστική αλυσίδα των κλάδων FMCG και λιανικής πώλησης, αποτελεί υπόδειγμα κυκλικής οικονομίας. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη διαδικασία επαναχρησιμοποίησης των παλετών. Οι παλέτες που δεν επιστρέφονται ή που καταστρέφονται, επηρεάζουν ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα. Ειδικά στη σημερινή εποχή που το περιβάλλον διαρκώς διαφοροποιείται και η εξασφάλιση διαθεσιμότητας παλετών αποτελεί το κλειδί για να παραμείνει ενεργή η εφοδιαστική αλυσίδα.

Προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που παρέχουν οι λύσεις που προσφέρει, αλλά και να προστατεύσει τις παλέτες και τα λοιπά είδη εξοπλισμού της, η CHEP διόρισε την Dominika Nosačková ως επικεφαλής περιφερειακή, νομική σύμβουλο, καθώς και τη Susana Marquez, ως υπεύθυνη προστασίας περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη. Πρόκειται για στελέχη με μεγάλη εμπειρία σε θέματα πρόληψης απωλειών και διαχείρισης μεταχειρισμένων αγαθών, στην αγορά λιανικής. Η Dominika και η Susana, ενισχύουν περαιτέρω μια ήδη μεγάλη ομάδα ειδικών σε θέματα προστασίας περιουσιακών στοιχείων και νομικού ελέγχου. Η ομάδα αυτή εστιάζει στην προάσπιση του μοντέλου κοινής χρήσης και επαναχρησιμοποίησης, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες εξοπλισμού.

 

 

Η μη επιστροφή, το εμπόριο ή η καταστροφή παλετών για διοχέτευση της πρώτης ύλης σε άλλες χρήσεις, μπορεί να μοιάζει ήσσονος σημασίας. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι παλέτες της CHEP είναι μέρος του μοντέλου κοινής χρήσης και επαναχρησιμοποίησης, κάθε απώλεια, κλοπή ή καταστροφή εξοπλισμού, υπονομεύει τον θετικό αντίκτυπο που έχει στην αγορά το κυκλικό μοντέλο της εταιρείας.

Οι χαρακτηριστικές μπλε παλέτες της CHEP, οι οποίες έχουν το ίδιο χρώμα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν χρησιμοποιούνται, αποτελούν νόμιμη ιδιοκτησία της CHEP και δεν πωλούνται ποτέ σε τρίτους. Με βάση αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο, ο εν λόγω εξοπλισμός πρέπει να επιστρέφεται στην εταιρεία για να ελέγχεται, να απολυμαίνεται, να επισκευάζεται και στη συνέχεια να χρησιμοποιείται ξανά από άλλους πελάτες. Η μη επιστροφή των παλετών της CHEP συνιστά  παράβαση η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε χρήση ένδικων μέσων για την ανάκτησή τους.

Ο John Riley, Asset Productivity Director της CHEP Europe, αναφέρει: «Όντας πρωτοπόροι της κυκλικής οικονομίας, είμαστε υπερήφανοι για την ανάδειξή μας από τη Barrons, ως η πιο αειφόρος εταιρεία στον κόσμο. Γι’ αυτό και μας ενδιαφέρει κατά κόρον η προστασία των παλετών μας και άλλων περιουσιακών στοιχείων, ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών μας. Οι παλέτες της CHEP που δεν επιστρέφονται, όχι μόνο έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, αλλά αυξάνουν κα το κόστος για τους παραγωγούς, τους εμπόρους λιανικής και εν τέλει, τους τελικούς καταναλωτές. Κατά τους τελευταίους μήνες, η CHEP απέδειξε έμπρακτα ότι οι υπηρεσίες της αποτέλεσαν κρίσιμο παράγοντα στήριξης στη διανομή τροφίμων, ποτών και άλλων βασικών αγαθών λιανικής πώλησης. Σε έναν τέτοιο περιβάλλον, η προστασία της ιδιοκτησίας μας είναι σημαντικότερη από ποτέ».

 

 

Ο Dan Berry, Vice President, Regional General Counsel για την Ευρώπη, προσθέτει: «Έχουμε ισχυρά νομικά ερείσματα για την ανάκτηση των παλετών μας. Το ισχύον νομικό πλαίσιο μας δίνει πολλές επιλογές, διασφαλίζοντας την επιστροφή των παλετών στον νόμιμο ιδιοκτήτη, ενώ βασιζόμαστε και στις συνέπειες που ο νόμος προβλέπει, για να αποτρέψουμε και πιθανή μελλοντική κατάχρηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας μας».

Οι παλέτες της CHEP εντοπίζονται εύκολα, λόγω του χαρακτηριστικού μπλε χρώματός τους και χάρη στο γεγονός ότι το όνομα, το σήμα και η νόμιμη δήλωση κυριότητάς τους, είναι επίσης τυπωμένα πάνω σε κάθε παλέτα. Επιπλέον, η συλλογή των παλετών της CHEP ρυθμίζεται εύκολα και χωρίς επιβάρυνση. Η CHEP έχει φροντίσει ώστε η πρόσβαση σε αυτήν την υπηρεσία να είναι εύκολη, μέσω μιας σελίδας επικοινωνίας, για οποιονδήποτε επιθυμεί να ζητήσει την παραλαβή παλετών.