Η ABB έλαβε μέγιστη διάκριση για τη διαφάνεια στην κλιματική αλλαγή

Η ABB διακρίθηκε από τον παγκόσμιο περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Carbon Disclosure Project (CDP) για την ηγετική της θέση στην εταιρική διαφάνεια και την απόδοση στην κλιματική αλλαγή, εξασφαλίζοντας μια θέση στην ετήσια «A List» του. Με βάση τα δεδομένα που καταγράφηκαν μέσω του ερωτηματολογίου Κλιματικής Αλλαγής του CDP για το 2023, η ABB είναι μια από τις λίγες εταιρείες που πέτυχαν βαθμολογία «Α» -ανάμεσα σε περισσότερες από 21.000 συνολικά εταιρείες που αξιολογήθηκαν. Το 2023, περισσότερα από 740 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα -με περιουσιακά στοιχεία άνω των 136 τρις δολαρίων-ζήτησαν, μέσω της πλατφόρμας του CDP, από τις εταιρείες να αποκαλύψουν δεδομένα σχετικά με τις επιπτώσεις, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες για το περιβάλλον από τις δραστηριότητές τους.

«Η ABB ακολουθεί μια αυστηρή προσέγγιση, βασιζόμενη στην επιστήμη, έχοντας σκοπό την επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σύμφωνα με το πρότυπο Net-Zero του Science Based Targets initiative (SBTi). Η συμπερίληψή μας στην A List του CDP αποτελεί σημαντική αναγνώριση των προσπαθειών μας για βιωσιμότητα και της δέσμευσής μας να θέτουμε φιλόδοξους και ουσιαστικούς στόχους αειφορίας» δήλωσε η Anke Hampel, Group Head of Sustainability της ABB.

Η εταιρεία έχει υποβάλει τους νέους στόχους της στο SBTi, με την επικύρωσή τους να αναμένεται κατά τη διάρκεια του 2024. Αυτοί περιλαμβάνουν ευθυγραμμισμένους με τους «1,5°C» στόχους των Πεδίων Εφαρμογής 1 και 2 για μείωση των εκπομπών CO2e κατά 80% έως το 2030 και 100% έως το 2050 σε σχέση με το μέτρο σύγκρισης που ορίστηκε το 2019. Με κυλιόμενο μέσο όρο 12 μηνών, από το τρίτο τρίμηνο του 2023 η ABB πέτυχε μείωση 72% στις εκπομπές CO2e των Πεδίων Εφαρμογής 1 και 2 σε σύγκριση με το 2019. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία θα δημοσιευθούν στις 23 Φεβρουαρίου, στο 2023 annual reporting suite της ABB.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει θέσει νέους στόχους εκπομπών CO2e στο Πεδίο Εφαρμογών 3, με στόχο τη μείωση κατά 25% έως το 2030 και 90% έως το 2050 σε σχέση με το 2022.

Ακολουθώντας τις πιο πρόσφατες οδηγίες του World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) για αποφυγή εκπομπών CO2e, η ABB έχει, επίσης, μεγαλύτερες φιλοδοξίες σε αυτόν τον τομέα και στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες της να εξοικονομήσουν 600 Mt εκπομπών CO2e μέσω των πωλήσεων των προϊόντων της από το 2022 έως το 2030. Η ABB βοήθησε τους πελάτες της -από τομείς, όπως η βιομηχανία, οι μεταφορές, τα data centers, κ.ά.- να εξοικονομήσουν 70 Mt CO2e το 2022.

Ο CDP κάνει χρήση μιας λεπτομερούς και ανεξάρτητης μεθοδολογίας για την αξιολόγηση των εταιρειών, δίνοντας βαθμολογία από A έως D με βάση την πληρότητα των στοιχείων που γνωστοποιήθηκαν, την επίγνωση και τη διαχείριση των περιβαλλοντικών κινδύνων, καθώς και την επίδειξη βέλτιστων πρακτικών που σχετίζονται με την περιβαλλοντική ηγεσία, όπως ο καθορισμός φιλόδοξων και ουσιαστικών στόχων. Όσες εταιρείες δεν περιλαμβάνουν επαρκείς πληροφορίες, βαθμολογούνται με F.