Η πρόοδος του έργου FENIX θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στις 25/1 στο Ζάππειο

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με τον φορέα υλοποίησης Ε.Κ.Ε.Τ.Α./Ι.ΜΕΤ., διοργανώσει την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 (09:00 -17:30) εκδήλωση με τίτλο «Μεταφορές & Εφοδιαστική Αλυσίδα στην Ελλάδα – Ψηφιοποίηση, καινοτομία και συνέργειες στην Ελλάδα της ανάπτυξης: Το παράδειγμα του έργου FENIX», στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης δράσης «A European Federated Network of Information eXchange in Logistics» (FENIX).

 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τις μεταφορές και την Εφοδιαστική -που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο- θα παρουσιαστεί το έργο FENIX, η πρόοδος του έργου και η προστιθέμενη αξία των υπηρεσιών του για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και η ανταλλαγή δεδομένων και ο ρόλος του Παρατηρητηρίου, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του έργου, ως όχημα καινοτομίας και ανάπτυξης. Η εκδήλωση απευθύνεται στο ελληνικό οικοσύστημα μεταφορών και logistics.

Το έργο FENIX

Το ευρωπαϊκό έργο FENIX υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Connecting Europe Facility (CEF) με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε συνεργασία με το Digital Transport & Logistics Forum (DTLF). Αποσκοπεί στην ανάπτυξη του πρώτου πανευρωπαϊκού δικτύου για την απρόσκοπτη ανταλλαγή δεδομένων στις μεταφορές και τα logistics, ενισχύοντας σημαντικά την προσπάθεια ψηφιοποίησης του τομέα στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο FENIX και τον ελληνικό πιλότο μπορείτε να βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους https://fenix-network.eu/pilot-sites/ και https://fenix-network.eu/pilot-site-greece/.