Η Ηρώ Δουμάνη επανεξελέγη στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εμπορευματικών Μεταφορών & Logistics της IRU

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εμπορευματικών Μεταφορών και Logistics της IRU συνεδρίασε προσφάτως στην Γενεύη, στο πλαίσιο του οποίου διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προεδρείου για τα επόμενα 2 έτη.

Αναλυτικότερα, κατά τη γενική συνέλευση της IRU αποφασίστηκε -ομόφωνα- η παραμονή του Radu Dinescu (UNTRR, Ρουμανία) στη θέση του προέδρου, ο οποίος θα συνεπικουρείται από τους Asli Çalik (TOBB, Τουρκία) και Patrick Westelinck (FBAA, Βέλγιο), που θα εκτελούν χρέη αντιπροέδρων.

 

Τα υπόλοιπα εκτελεστικά μέλη του Προεδρείου της IRU είναι τα εξής:

Jan Buczek (ZMPD, Πολωνία)

Vojtech Hromir (Česmad Bohemia, Τσεχία)

Andrey Kurushin (ASMAP, Ρωσία)

Michael Oppermann (Deutscher Taxi- und Mietwagenverband, Γερμανία)

Erik Østergaard (DTL, Δανία)

Joost Sitskoorn (evofenedex, Ολλανδία)

Ramon Valdivia (ASTIC, Ισπανία).

 

Το Συμβούλιο Εμπορευματικών & Logistics θα αποτελείται από τους:

Asli Çalik (TOBB, Τουρκία)

Ηρώ Δουμάνη (ΟΦΑΕ, Ελλάδα)

Ursula Nies (BGL, Γερμανία)

 

Το Συμβούλιο Επιβατικών Μεταφορών θα αποτελείται από τους:

Patrick Westelinck (FBAA, Βέλγιο)

Anna Grønlund (Sveriges Bussföretag, Σουηδία)

Michael Nielsen (DPT, Δανία)

 

Να σημειωθεί ότι, το νέο Προεδρείο αναλαμβάνει την άσκηση των καθηκόντων του αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν

Πέραν της εκλογικής διαδικασίας, εξετάστηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αναφορικά με την ανάκαμψη του κλάδου από τον COVID, την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, την ψηφιοποίηση, την κινητικότητα, το εμπόριο και τους συνοριακούς ελέγχους.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Πράσινο Σύμφωνο της IRU, ενώ το Συμβούλιο Μεταφοράς Εμπορευμάτων διεξήγαγε συζήτηση για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα με τους προέδρους των AISÖ, ATA και CRTA σχετικά με τις προσεγγίσεις τιμολόγησης και φορολόγησης του CO2 σε Αυστρία, ΕΕ, ΗΠΑ και Κίνα.

Επίσης, εγκρίθηκε ομόφωνα έκτακτο ψήφισμα σχετικά με την παγκόσμια κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και μια νέα θέση για τη χρήση σφραγίδων πλοήγησης στις διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές.

Τέλος, το Συμβούλιο Επιβατικών Μεταφορών συζήτησε επί βασικών ζητημάτων, ιδίως η εικόνα της βιομηχανίας παγκοσμίως μετά την πανδημία και οι πλατφόρμες MaaS (Mobility as a Service).