“Ζεσταίνεται” ξανά ο τομέας του real estate αποθηκών. Κινήσεις “ματ” από πολλαπλούς παίκτες

H αγορά ακινήτων σε σχέση με την διαχείριση logistics real estate θα έχει την τιμητική της εφέτος. Ήδη αρκετές είναι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο real estate που ενισχύουν το χαρτοφυλάκιό τους σε αποθηκευτικούς χώρους προς διάθεση ήδη στην αγορά -με μεγάλα ονόματα 3PL αλλά και εμπορικών εταιρειών που αναζητούσαν από καιρό νέους αποθηκευτικούς χώρους να τους έχουν ήδη επενοικιάσει-, ενώ αρκετές είναι και οι νέες εμφανίσεις.

Τρανά παραδείγματα, οι στρατηγικές κινήσεις της BriQ σε Μάνδρα και Ασπρόπυργο, που ήδη έχουν μισθωθεί από μεγάλα ονόματα της αγοράς, αλλά και τα πλάνα της Fourlis (μέσω της Trade Estates) για 2 logistics centers σε Σχηματάρι και Οινόφυτα.

Πέραν αυτών, φαίνεται ότι και εμπορικές επιχειρήσεις που έως τώρα είχαν επιδοθεί τόσο σε ιδία διαχείριση των αποθηκευτικών τους χώρων, όσο και κατά περίπτωση σε 3PL συνεργασίες, όπως οι Αφοι Μαρινόπουλοι, πλέον προσανατολίζονται σε στρατηγικές κινήσεις εισόδου στον χώρο, δημιουργώντας αυτόνομη εταιρεία logistics, η οποία φημολογείται ότι θα ονομάζεται Seneka Logistics, και θα δραστηριοποιηθεί ως 3PL.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, οι κινήσεις “ματ” θα πολλαπλασιαστούν, τόσο στην Αττική πλησίον του Θριασίου, όσο και στη Βόρεια Ελλάδα, εφόσον ολοκληρωθούν και οι νομοπαρασκευαστικές παρεμβάσεις που αφορούν στην λειτουργία των χώρων αυτών, κάτι που άλλωστε αναμένεται να γίνει άμεσα. Περισσότερες λεπτομέρειες στο αφιέρωμα του τεύχους 124 του SC&L magazine.