Εργοστάσιο της Nissan στην Ταϊλάνδη τιμήθηκε με το Green Industry Award

Το εργοστάσιο επαγγελματικών οχημάτων της  Nissan, στο Samut Prakarn της Ταϊλάνδης, απέσπασε το  Green Industry Award  Επιπέδου 4 από το Υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας,  για τη δέσμευσή του να βελτιώνει συνεχώς τις διαδικασίες παραγωγής και την περιβαλλοντική διαχείριση. Το βραβείο αναγνωρίζει τις φιλικές προς το περιβάλλον επιχειρηματικές δραστηριότητες της Nissan, την υπευθυνότητα απέναντι  στην κοινωνία τόσο εντός, όσο και εκτός του οργανισμού, όπως και σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού για βιώσιμη ανάπτυξη.

Το Υπουργείο Βιομηχανίας της Ταϊλάνδης υιοθέτησε τον θεσμό του Green Industry για να επιβραβεύσει τις φιλικές προς το περιβάλλον εταιρείες και τους  κατασκευαστές. Ως αποτέλεσμα της κατάκτησης  του βραβείου Green Industry Επιπέδου 4, το εργοστάσιο επαγγελματικών οχημάτων της Nissan καθίσταται ένα από τα δύο εργοστάσια παραγωγής και συναρμολόγησης στην Ταϊλάνδη που έχουν επιτύχει αυτό το επίπεδο. Το εργοστάσιο εξοπλίζεται με στέγη από  ηλιακά πάνελ, καθώς και με συστήματα διαλογής απορριμμάτων, διαχείρισης της ρύπανσης των υδάτων και διαχείρισης της ρύπανσης από τα βιομηχανικά απόβλητα.

 

 

«Όλοι στην Nissan στην Ταϊλάνδη είναι πολύ περήφανοι που κατακτήσαμε αυτό το βραβείο. Αυτό θα έχει μεγάλο όφελος για τους εργαζόμενους, την εταιρεία και τις κοινότητες γύρω από το εργοστάσιό μας, υποδηλώνοντας διαφάνεια στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, υποστηρίζοντας και προστατεύοντας  το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Υπογραμμίζει την παγκόσμια δέσμευσή μας να εμπλουτίσουμε τη ζωή των ανθρώπων και να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας και τον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050» δήλωσε ο Isao Sekiguchi, πρόεδρος της Nissan Thailand.

Ως κόμβος κατασκευής οχημάτων της Nissan στην ASEAN (Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας) , η εταιρεία επικεντρώνεται στη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής και της περιβαλλοντικής διαχείρισης που μπορούν να εξοικονομήσουν λειτουργικό κόστος, όπως και κόστη από λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και διαχείρισης απορριμμάτων. Παράλληλα, σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνεται η  κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη, τόσο εντός όσο και εκτός της αλυσίδας οργάνωσης και εφοδιασμού. Υπάρχουν επίσης συνεχείς δραστηριότητες για την προώθηση της συμμετοχής όλων των εργαζομένων σε περιβαλλοντικά θέματα, με έμφαση στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων και της κοινωνίας.

 

 

Η “πράσινη” επένδυση της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Στην Ελλάδα, η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος, ολοκλήρωσε πρόσφατα  μια μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων στις εγκαταστάσεις της σε Αθήνα, Ασπρόπυργο και Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, προωθώντας και ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης, συμπίπτει με την επέτειο των 60 ετών  επιτυχημένης συνεργασίας  της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.  με την Nissan International S.A., γεγονός που αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό.

Η συγκεκριμένη επένδυση έχει ονομαστική  ισχύς 700kW, ενώ πέραν της εκτίμησης για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της εταιρείας κατά 50%, η εκτιμώμενη ετήσια  αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) θα ανέλθει αθροιστικά σε 678 τόνους!

Μέσα από αυτή την επένδυση,  η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. στοχεύει στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων που προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη. Στο πνεύμα αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης σε όλα τα παραπροϊόντα (λιπαντικά, μπαταρίες κ.ά.), ενώ  από τις αρχές του 2020  έχει υιοθετήσει στις συναλλαγές με το κοινό τις χάρτινες σακούλες από ανακυκλώσιμα υλικά. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι, εδώ και δεκαετίες, σε επίπεδο Ομίλου, δραστηριοποιείται στα φωτοβολταϊκά πάρκα, με εγκαταστάσεις που παράγουν ήδη 9.000.000 KWh σε ετήσια βάση!

TAGS: Nissan, Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., Green Industry Award

SEO: Το εργοστάσιο επαγγελματικών οχημάτων της Nissan στην Ταϊλάνδη απέσπασε το Green Industry Award