Επιτυχημένο και το 22ο συνέδριο του Operations Center για τη διαχείριση Ρίσκου και Πληροφορίας στα Operations & Supply Chain των επιχειρήσεων

Η μετάδοση νέας τεχνογνωσίας, η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, καθώς και η δικτύωση με άξονα συγκεκριμένες πρακτικές, μεθοδολογίες, συστήματα και τεχνολογίες που αφορούν την καθημερινή λειτουργία των Operations και του Supply Chain συνεχίστηκαν με επιτυχία μέσα από το 22ο συνέδριο του Operations Center με θέμα «Η διαχείριση Ρίσκου και Πληροφορίας στον πυρήνα της Νέας Στρατηγικής Operations & Supply Chain των επιχειρήσεων» που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

 

 

Είκοσι εισηγήσεις και τοποθετήσεις διακεκριμένων διευθυντικών στελεχών από τη χώρα μας, αλλά και Ελλήνων managers που εργάζονται σε θέσεις-κλειδιά στο εξωτερικό με κεντρικό θέμα τη χάραξη της Νέας Στρατηγικής Operations & Supply Chain στη Νέα Κανονικότητα, που αποτελεί και το μείζων θέμα αυτή τη στιγμή στην αγορά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες που εκπροσώπησαν τους δυναμικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

 

 

Σε συνολικά 6 ώρες μετάδοσης, οι 418 σύνεδροι παρακολούθησαν τεχνικές εισηγήσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που μετέδωσαν know-how, παρουσίασαν best practices και έδωσαν το έναυσμα για τη δημιουργική ενσωμάτωση νέων μεθοδολογιών και συστημάτων στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η 1η μέρα του συνεδρίου είχε ως θέμα το Risk Assessment, Management & Recovery Plans, για το οποίο εκτεταμένες τεχνικές εισηγήσεις είχαν ετοιμάσει οι κ.κ.: Μιχάλης Πετροδασκαλάκης / Associate Partner, Consulting – Enterprise Risk Services της ΕΥ, Λεωνίδας Φωτίου / CEO του SUPPLY CHAIN RISK MANAGEMENT CENTRE με έδρα τη Βόννη, Δημήτρης Αλεξόπουλος / Supply Chain Manager Δημητριακών της NESTLE FRANCE, Ιωάννης Οικονομόπουλος / Logistics VP China της SCHNEIDER ELECTRIC GLOBAL SUPPLY CHAIN.

 

 

Στη Β’ ενότητα, ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης υπό τον συντονισμό της κας Μαριλένας Αργυρού, Ιδρύτριας και Managing Director του Operations Center, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ.: Τάσος Κωνσταντινίδης / Supply Chain Director της NESTLE HELLAS, Χαράλαμπος Κοντραφούρης / Six Sigma Black Belt και Advisor to CEO της ΔΕΔΔΗΕ, Διονύσης Γρηγορόπουλος / Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics και Γιάννης Σαμολαδάς / CEO των εταιρειών Insurable Risk Management / IRM και Truck & Cargo Insurance.

 

 

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου ασχολήθηκε με το Visibility, το Data Management & Analytics και το Agility καθώς χωρίς αυτά ούτε το Ρίσκο είναι διαχειρίσιμο, αλλά ούτε και η λειτουργία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας αυτή καθ’ εαυτή είναι εγγυημένη.

Η ορατότητα και η διαχείριση δεδομένων αποτελούν πλέον προϋπόθεση για την επίτευξη του Νο1 συγκριτικού πλεονεκτήματος: αυτού της Ευελιξίας / Agility. Τη 2η μέρα, τεχνικές εισηγήσεις παρουσίασαν οι ομιλητές: Γιάννης Μελετλίδης / Business Development Manager της MANTIS, Νίκος Βούλγαρης / Senior Manager, Supply Chain & Operations της EY, Γιώργος Δριμούσης, IT / ECM Consultant της KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS GREECE, Γιάννης Γκλιάτης / Data Feed Coordinator της FITCH SOLUTIONS, Γιώργος Κατινιώτης / CEO της MYRMEX και  Θάνος Παππάς / Διευθυντής Τεχνολογίας της PAPPAS BUSINESS INTELLIGENCE TECHNOLOGY / TABLEAU PARTNER.

Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, την οποία συντόνισε η κα Μαίρη Ευθυμιάτου, Chief Editor του περιοδικού SUPPLY CHAIN & LOGISTICS και συμμετείχαν οι κ.κ. Ηρώ Δουμάνη / Γενική Διευθύντρια της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, Κωνσταντίνος Χανιώτης / Πρόεδρος του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος και Χρυσάνθη Μακρή / Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς.

 

Κομβικός ο ρόλος των Χορηγών της διοργάνωσης, οι οποίοι στη ροή του προγράμματος παρουσίασαν καινοτόμες λύσεις και προτάσεις: Events Sponsor 2020 του Operations Center: ΠΑΕΓΑΕ. Μέγας Χορηγός: MANTIS. Χρυσοί Χορηγοί: KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS GREECE και PAPPAS B.I.TECHNOLOGY. Χορηγοί: BRINGG, MYRMEX, AMAZE. Χορηγοί Επικοινωνίας: SUPPLY CHAIN & LOGISTICS MAGAZINE, OPERATIONS NETWORK.

 

 

Το συνέδριο υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL), της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics (ΕΕΒΨ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L), του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος (ILME), της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ).