Δύο LOGI.C Events 2022 σε Θεσσαλονίκη – Αθήνα τον Μάιο & τον Ιούνιο. SAVE THE DATES!

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις για την αγορά της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics θα διοργανώσει το 2022 η O.MIND CREATIVES και το περιοδικό Supply Chain & Logistics, με απώτερο σκοπό τη συμβολή στην επικοινωνία και το networking του κλάδου που αναπτύσσεται και διαμορφώνει νέα δεδομένα και ευκαιρίες για επενδύσεις.

Στις 10 & 11 Μαΐου τα LOGI.C events ξεκινούν από την Θεσσαλονίκη με τίτλο «Globally Connected Supply Chains» και με μια παράλληλη εμπορική έκθεση για την αγορά της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, δίνοντας τον τόνο στις αλλαγές που κυοφορούνται για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Με συνοδοιπόρο τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος, υποστηρικτές όλους τους συλλογικούς φορείς του κλάδου, και επιστημονικούς υπευθύνους μια σειρά σημαντικών εταιρειών, ινστιτούτων και στελεχών, η αγορά δίνει δια ζώσης ραντεβού στο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη για ένα διήμερο συζητήσεων και θεματικών προσεγγίσεων της νέας πραγματικότητας στα logistics.

Έναν μήνα περίπου αργότερα στις 24 & 25 Ιουνίου, τα LOGI.C events -πιστά στο ετήσιο ραντεβού τους μαζί σας- διοργανώνονται και στην Αθήνα, με την ίδια «συνταγή» επιτυχίας και ένα ακόμη διήμερο θεματικών για την αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας με τίτλο «Urban Connected Supply Chains», σε κεντρικό σημείο της πόλης. Και εδώ, με την αρωγή των συλλογικών φορέων, αλλά και των επιστημονικών υπευθύνων κάθε πάνελ, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να εντρυφήσουν σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των σύγχρονων logisticians

 

LOGI.C ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – 10 & 11 ΜΑΙΟΥ 2022

Η Θεσσαλονίκη, λόγω της γεωγραφικής της θέσης κυρίως, αλλά και με αφορμή τις πολλαπλές βελτιωτικές κινήσεις σε επίπεδο υποδομών τα τελευταία χρόνια, αρχίζει και γίνεται όλο και περισσότερο «ορατή» σε επίπεδο διασύνδεσης διεθνών εμπορευματικών ροών.

Παράλληλα, τον τελευταίο χρόνο και παρά τις δυσχέρειες που προέκυψαν λόγω πανδημίας, η πόλη και η ευρύτερη περιοχή φιλοδοξούν να μετατραπούν σε innovation hub, είτε για start ups, είτε για μεγάλες επιχειρήσεις διεθνών συμφερόντων, που επιλέγουν την περιοχή για τις επενδύσεις τους. Οι κινήσεις αυτές ανοίγουν νέους ορίζοντες για την περιοχή της Β. Ελλάδας, και με δεδομένη την αναπτυξιακή ώθηση τόσο στον ΟΛΘ, όσο και στα όμορα περιφερειακά λιμάνια, το μέλλον διαγράφεται τουλάχιστον ενδιαφέρον.

Στις συνεδρίες των LOGI.C 2022, με προσκεκλημένους και ενεργά συμμέτοχους αρκετούς εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, ακαδημαϊκών, ερευνητών αλλά και εκπροσώπων της βιομηχανίας και του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών, θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε τους τρόπους με τους οποίους όλες αυτές οι επενδυτικές κινήσεις, μπορούν να βρουν κοινή συνισταμένη μέσα από τις Διεθνώς Διασυνδεδεμένες Εφοδιαστικές Αλυσίδες.

Παράλληλα, θα προσκληθούν εκπρόσωποι από συλλογικούς φορείς εμπορευματικών μεταφορών ή/και logistics των όμορων βαλκανικών χωρών, ώστε να υπάρξει μια διευρυμένη συζήτηση για τις δυνατότητες ανάπτυξης συνολικά της περιοχής σε επίπεδο διακίνησης εμπορευμάτων.

Μια ακόμη θεματική δεν θα μπορούσε παρά να συνδυαστεί και με την τεχνογνωσία που έχει ήδη η πόλη ως smart city, συνδυάζοντας cases και αναλύσεις αναφορικά με την είσοδο νέων τεχνολογιών στη λειτουργία της, τη διασύνδεση συστημάτων μεταξύ μεταφορικών δικτύων, την εξέλιξη των προγραμμάτων και την συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά πιλοτικά προγράμματα.

 

LOGI.C ΑΘΗΝΑ – 24 & 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Στις 24 & 25 Ιουνίου στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη διοργάνωση των πολυσυνεδρίων LOGI.C, που αποτελεί το ετήσιο πολυθεματικό ραντεβού της αγοράς των Logistics, έχοντας ακολουθήσει το αντίστοιχο event που θα έχει προηγηθεί στη Θεσσαλονίκη, τον Απρίλιο 2022.

Η αλλαγή κουλτούρας στο “set up” των μεγάλων αστικών κέντρων και στην διακίνηση των προϊόντων σε συνάρτηση με τις τεχνολογικές εξελίξεις θα αποτελούν το επίκεντρο των παρουσιάσεων και ομιλιών του συνεδρίου. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στα LOGI.C 2022 στην Αθήνα, θα προσεγγίσουμε από όλες τις πλευρές την έννοια του Smart City, ακολουθώντας την ανάλυση του όρου όπως το κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θα αναζητήσουμε με την βοήθεια ακαδημαϊκών, επιχειρήσεων και αναλυτών τους τρόπους με τους οποίους ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, μπορεί να ακολουθήσει τους όρους technologically smart και sustainable, προσεγγίζοντας τόσο θέμα Οργάνωσης των Μεταφορών, Λειτουργίας των Δικτύων, όσο και θέματα Σύγχρονων Παραδόσεων, νέων Λύσεων και Εταιρικών Σχηματισμών, αλλά και όσα προσφέρουν πλέον οι ενεργειακές εναλλακτικές λύσεις, όπως η ηλεκτροκίνηση.

Τι σημαίνει λοιπόν Smart City σε επίπεδο οργάνωσης των Logistics, παραδόσεων, εναλλακτικών λύσεων προς τον τελικό πελάτη, διοίκησης στόλου οχημάτων, επιλογής καυσίμου, μετατροπής της «αλυσίδας» σε sustainable λύσεις.

Η νέα εικόνα που προκύπτει, μέσα από cases και best practices θα αποτελέσει το αντικείμενο συζητήσεων, πάνελς και παρεμβάσεων στα LOGI.C 2022 στην Αθήνα.

Τα LOGI.C events 2022 τελούν υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και υποστηρίζονται από το σύνολο των Συλλογικών Φορέων του κλάδου της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Η διεξαγωγή τους θα γίνει με φυσική συμμετοχή για εμβολιασμένους & νοσήσαντες και παράλληλα θα προβληθεί ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας Livestreaming.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες, για την διοργάνωση των πάνελ, τους συμμετέχοντες κ.λπ. στο www.logisticsconferences.gr