Δύο νέες Γερανογέφυρες απέκτησε το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ενισχύει τις συνδυασμένες μεταφορές

Η ΟΛΘ Α.Ε. ανακοίνωσε την προμήθεια δύο νέων και ειδικά σχεδιασμένων Γερανογεφυρών (Ship To Shore Cranes) για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με σκοπό την περαιτέρω αύξηση του ανταγωνιστικού της γεωγραφικού πλεονεκτήματος για συνδυασμένες μεταφορές προς και από την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Με την απόκτηση του νέου τεχνολογικού εξοπλισμού η ΟΛΘ Α.Ε. θα έχει τη δυνατότητα της απευθείας εξυπηρέτησης πλοίων κύριων γραμμών παρέχοντας αξιόπιστες, σύγχρονες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Η προμήθεια των δύο Γερανογεφυρών (Ship To Shore Cranes), συνολικής αξίας 15.675.000 ευρώ, με μέγιστη ανυψωτική ικανότητα 65 τόνων και 50 τόνων σε διπλή και σε μονή φόρτωση αντίστοιχα, από μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών κατασκευής και παράδοσης λιμενικού εξοπλισμού παγκοσμίως, αποτελεί μέρος των Υποχρεωτικών Επενδύσεων που έχει αναλάβει η ΟΛΘ Α.Ε. βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο νέος εξοπλισμός παρέχει τη δυνατότητα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης να εξυπηρετεί απευθείας πλοία κύριων γραμμών, χωρητικότητας άνω των 10.000 TEUs (New Panamax) και αναμένεται να παραδοθεί σε πλήρη λειτουργική και επιχειρησιακή ετοιμότητα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα εντός του 1ου τριμήνου του 2022. Με τον νέο εξοπλισμό, αναβαθμίζεται ουσιαστικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και βελτιώνεται σημαντικά η ταχύτητα εξυπηρέτησης των πελατών του λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. Αθανάσιος Λιάγκος, δήλωσε σχετικά: «Η υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης εξοπλισμού αποτελεί μέρος του συνολικού Επενδυτικού Προγράμματος της ΟΛΘ Α.Ε. και δρομολογείται με απόλυτη συνέπεια και γρήγορους ρυθμούς ώστε το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης να είναι πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών από και προς την Νοτιοανατολική Ευρώπη προσελκύοντας πλοία κύριων γραμμών. Υπηρετούμε ευλαβικά το τρίπτυχο καινοτομία, ασφάλεια και ανάπτυξη για τους πελάτες μας και την ευρύτερη περιοχή ευθύνης μας».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος – Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε. Franco Nicola Cupolo, τόνισε: «Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την προμήθεια των δύο νέων τεχνολογικά εξελιγμένων γερανογεφυρών περνάει σε νέα εποχή. Ο νέος εξοπλισμός βελτιστοποιεί το επίπεδο εξυπηρέτησης της διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων, διπλασιάζει την παραγωγική δυνατότητα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων και βελτιώνει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα του λιμένα».