Διαθέσιμη η πλατφόρμα «Synesgy» για αξιολόγηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Παραγωγής

Η παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα «Synesgy» είναι πλέον διαθέσιμη και στις ελληνικές επιχειρήσεις για να αξιολογήσουν τη βιωσιμότητά τους, στo πλαίσιo των ESG κριτηρίων. Όλο και περισσότερο οι εταιρείες, παγκοσμίως, χρειάζονται πραγματικές λύσεις για να υποστηρίξουν τη διαδικασία τήρησης των αρχών της βιωσιμότητας. Ειδικότερα, η αξιολόγηση ολόκληρης της παραγωγικής διαδικασίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ζωτικής σημασίας, η οποία συμβάλλει κατά μέσο όρο στο 90% του συνολικού αντίκτυπου μιας εταιρείας.

Το Synesgy είναι ένα έργο που αναπτύχθηκε από ένα παγκόσμιο δίκτυο κορυφαίων εταιρειών που κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά τους, για να παρέχει σε κάθε εταιρεία τη δική της αξιολόγηση, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας, σχετικά με τους 3 πυλώνες βιωσιμότητας (Περιβαλλοντική, Κοινωνική, Διακυβέρνηση).

Η πλατφόρμα Synesgy καλύπτει, επίσης, τον τραπεζικό τομέα, δημιουργώντας αξία μέσω της «βιώσιμης χρηματοδότησης», υποστηρίζοντας τις πιστωτικές πολιτικές, τις εμπορικές στρατηγικές, την πολιτική διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, τη διαχείριση κινδύνων και τη χρηματοδότηση.

Η μεθοδολογία Synesgy βασίζεται σε διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας, όπως το Global Reporting Initiative, το Global Compact των Ηνωμένων Εθνών, το Carbon Disclosure Project, τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ταξινόμησης και επωφελείται από τη συνεργασία με τον Οργανισμό Πιστωτικών Αξιολογήσεων του ομίλου, CRIF Ratings, ο οποίος εδώ και χρόνια ενσωματώνει δείκτες ESG στην αξιολόγηση των μη χρηματοπιστωτικών εταιρειών που εδρεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διαφάνεια, η συνεργασία και η βιωσιμότητα βρίσκονται στο επίκεντρο του δικτύου Synesgy, για να βοηθήσουν τις εταιρείες να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κοινωνία και να εφαρμόσουν μορφές εταιρικής διακυβέρνησης που βασίζονται σε ηθικά κριτήρια.

Η ICAP CRIF συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία και δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να εγγραφούν στην πλατφόρμα για να αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα τους βάσει των ESG κριτηρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη νέα υπηρεσία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών της ICAP CRIF στο email: customercare@icapcrif.com.