Γνώση & ευκαιρίες δικτύωσης παρείχε το συνέδριο «SOLUTIONS 12: Βαδίζοντας από το Logistics 4.0 στην εποχή Logistics 5.0»

Το Supply Chain Institute, με την επιστημονική υποστήριξη της Planning, διοργάνωσε το 12o συνέδριο της επιτυχημένης σειράς Solutions, στην μαγευτική αίθουσα του Φάρου στο ΚΠΙΣΝ, την Τετάρτη 17 Μαΐου. Επίκαιρο και  καινοτόμο, όπως πάντα! Η ημερίδα προσέφερε γνώση και ευκαιρίες δικτύωσης. Μα πάνω από όλα παρείχε  solutions στο ακροατήριο. Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότερα από 200 στελέχη logistics, από περισσότερες από 90 επιχειρήσεις.

Στην 1 ημέρα δόθηκαν όλες οι απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη logistics σήμερα.

Στην 1η ΕΝΟΤΗΤΑ απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα με βάση τη νέα εποχή Logistics 5.0. Τόσο οι παρουσιάσεις, όσο και το discussion panel παρουσίασαν  τις τάσεις, τις μεθοδολογίες και τα εργαλεία στην νέα εποχή, δίνοντας σημερινές εφαρμογές που διευκολύνουν και βελτιστοποιούν τις λειτουργίες της εφοδιαστής αλυσίδας.  Το κοινό ψήφιζε ζωντανά ότι το Logistics 5.0 αποτελεί μεγάλη ευκαιρία και ανέδειξε τις λειτουργίες planning (53%) & warehousing (51%), ως αυτές που θα επηρεαστούν περισσότερο από το Logistics 5.0.

Στην 2η ΕΝΟΤΗΤΑ, στο πρώτο μέρος, ο προβολέας φώτισε το νέο ρυθμιστικό και οικονομικό περιβάλλον σχετικά με τα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής. Δόθηκαν αναλυτικά κόστη, νούμερα, το πλαίσιο για την αποθήκευση των εμπορευμάτων και το κτηριακό πλαίσιο.  Σε ό,τι αφορά το νέο ΓΠΣ Ασπροπύργου, παρουσιάστηκαν οι περιοχές που εντάσσονται και οι όροι δόμησης. Οι συμμετέχοντες ψήφισαν ότι πρωταρχικό μέλημά τους στην επιλογή στον τόπο εγκατάστασης του ΚΑΔ τους είναι η εύρεση και η μεταφορά των ανθρώπων που θα απασχολούνται σε αυτό (42%) και ακολούθησε με 37% η υποδομή του τόπου εγκατάστασης (δρόμοι, δίκτυα κ.λπ.). Στο δεύτερο μέρος της ενότητας, παρουσιάστηκαν εφαρμοσμένες λύσεις τεχνολογίας, το κόστος τους και τα αποτελέσματα της κάθε λύσης. Αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι η τεχνολογία είναι κάτι προσιτό σε όλους.

Στην 3η ΕΝΟΤΗΤΑ απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα με βάση το νέο πρίσμα στην μεταφορά. Παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της μεταφοράς με ηλεκτροκίνηση, μοντέλα που εφαρμόστηκαν πιλοτικά και θα τα δούμε ευρέως το προσεχές διάστημα, το κόστος ενέργειας στις μεταφορές και το πλαίσιο στο χρηματιστήριο ρύπων. Το κοινό ψήφισε ότι η μεγάλη πρόκληση στον τομέα των μεταφορών σήμερα είναι η έλλειψη προσωπικού εκτέλεσης του μεταφορικού έργου (56%), ενώ με 36% ισοβαθμώντας ακολουθούν η αύξηση της τιμής των καυσίμων και οι απαγορεύσεις-ωράρια πρόσβασης στο κέντρο.

Με κορυφαίους ομιλητές στο βήμα να παρουσιάζουν case studies, εκλεκτούς πανελίστες σε συντονισμένες συζητήσεις και τη διαδραστική απάντηση των συμμετεχόντων με televoting η ημερίδα συγκέντρωσε και ένωσε την αγορά Logistics.

Μέγας χορηγός του συνεδρίου: MANTIS

Το συνέδριο στήριξαν οι χρυσοί χορηγοί: JUNGHEINRICH, CARGO GROUP, TRUCK & CARGO INSURANCE, STAMH, UTILIZE, VOYATZOGLOU και οι χορηγοί: ERGANET, ENTERSOFT, ICS, QUALCO, MEGA HELLAS, DELATOLAS, VIANOX, PEBRO.

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας ήταν το περιοδικό Supply Chain & Logistics και η ιστοσελίδα www.supply-chain.gr.

Επισκεφθείτε το www.scisce.eu για να δείτε περισσότερα και τις παρουσιάσεις από το μεγάλο συνέδριο Εφοδιαστικής αλυσίδας & logistics.