Άλλη μια ξεχωριστή τιμητική διάκριση για την εταιρεία DENELPACK S.A. για το 2022

Η DENELPACK S.A. για μια ακόμα χρονιά την τιμή να παραλάβει το GOLD Packaging Award για το Κέντρο Ελέγχου & Αξιολόγησης Σταθερότητας (Packaging Center) στην απονομή των βραβείων PACKAGING AWARDS 2022 στις 7 Ιουλίου που διοργάνωσε η εταιρεία BOUSSIAS.

H απονομή αυτού το βραβείου αποτελεί άλλη μια αναγνώριση της πολυετούς προσπάθειας που καταβάλλει η DENELPACK S.A. στην παροχή αξιόπιστης και επιστημονικά τεκμηριωμένης ολιστικής προσέγγισης σε θέματα συσκευασίας μέσα από προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και αντίστοιχες υπηρεσίες υποστήριξης.

«Οι ομάδες της DENELPACK S.A. υπόσχονται να συνεχίσουν να εργάζονται, ώστε η ασφάλεια του φορτίου, η συνεισφορά στην κυκλική οικονομία και την βιωσιμότητα να αποτελούν την αποστολή της εταιρείας» τόνισε κατά την παραλαβή του βραβείου εκ μέρους της DENELPACK S.A, o Διευθυντής Εγκατάστασης , κ. Μίλτος Τσολάκης.

Το Packaging Center της DENELPACK S.A. βρίσκεται και λειτουργεί στην παραγωγική μονάδα της εταιρείας στο Ύπατο της Θήβας. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κέντρο ελέγχου συσκευασίας, το μοναδικό στην χώρα μας, και ένα από τα τρία στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια επένδυση της DENELPACK S.A . ύψους 500.000 ευρώ σε ειδικό εργαστηριακό εξοπλισμό.

Στο κέντρο ελέγχου συσκευασίας μετριούνται σε πραγματικό χρόνο οι δυνάμεις συγκράτησης που ασκούνται σε παλέτα κατά τη διάρκεια της περιτύλιξη του stretch film και αναλύονται τα προφίλ των δυνάμεων που προκύπτουν.

Στην συνέχεια, μέσω της ειδικής πλατφόρμας επιτάχυνσης,  Bench Accelerator, προσομοιώνεται η κατάσταση της παλέτας όταν αυτή βρίσκεται επί φορτηγού οχήματος και υπόκειται σε διαφορετικές επιταχύνσεις από 0,2g έως 0,8g (π.χ. απότομο φρενάρισμα). Τα δεδομένα που προκύπτουν αναλύονται και συσχετίζονται τόσο με τον τύπο του stretch film, όσο και τον τρόπο τύλιξης του γύρω από την παλέτα.

Το επιστημονικό προσωπικό του εργαστηρίου εκδίδει πόρισμα (Report) και Αttestation letter που αναφέρεται ποσοτικά στην σταθερότητας της παλέτας, ενώ προτείνει με ειδική μελέτη τη βέλτιστη χρήση τύπου stretch film.

Όλος ο εργαστηριακός εξοπλισμός και η μεθοδολογία που ακολουθείται στο Packaging Center της DENELPACK είναι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή Οδηγία περί ασφάλειας των φορτίων EUMOS 40509.