Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

Τη δυνατότητα να υποδεχθούν πτήσεις υδροπλάνων αποκτούν η Κέρκυρα και οι Παξοί, καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμιά τους, με σχετικές αποφάσεις του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Οι εν λόγω άδειες πιστοποιήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της Επιθεώρησης της Επιτροπής Υδατοδρομίων στον «Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε.» (ΟΛΚΕ Α.Ε.) και αφορούν στη θαλάσσια περιοχή Λιμένα Κέρκυρας, στην Κέρκυρα και στη θαλάσσια περιοχή Λιμένα Γαΐου Παξών, στους Παξούς.

Η πιστοποίηση των δύο υδατοδρομίων πραγματοποιήθηκε με βάση τις μεταβατικές διατάξεις του νέου θεσμικού πλαισίου, καθώς το 2014, επί θητείας και τότε του κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, τα υδατοδρόμια αυτά είχαν αδειοδοτηθεί, αλλά οι συγκεκριμένες άδειες παρέμεναν ανενεργές για πολλά χρόνια.

Άδειες ίδρυσης έχουν χορηγηθεί επίσης στα υδατοδρόμια Βόλου και Ρεθύμνου, όπου εκκρεμεί η κατασκευή των εγκαταστάσεων, όπως πλωτή προβλήτα, σημεία πρόσδεσης και κτήριο εξυπηρέτησης επιβατών, προκειμένου να χορηγηθεί σε αυτά και άδεια λειτουργίας.   Δρομολογείται και η συμμόρφωση της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου στην Πάτρα.